İliç'te Kayıp İşçilerden Birinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

13 Şubat'ta İliç'te Anagold altın madenine ait bölgede yaşanan toprak kayması sonrası toprak altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın cenazesine az önce ulaşıldı.

13 Şubat 2024 tarihinde, Erzincan'ın İliç bölgesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen bir maden sahasında bulunan liç toprak yığınında meydana gelen toprak kaymasında, 9 işçi tonlarca ağırlıktaki toprağın altında kalarak kayıplara karışmıştı.

32 YAŞINDAKİ UĞUR YILDIZ'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Halk TV'den Ferih Demir'in aktardığı bilgilere göre; aradan geçen yaklaşık 2 aylık süreden sonra kamyon şöförü olarak görev yapan 32 yaşındaki Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı.

kamyon3.jpg
Yarım saatlik çalışma sonrasında Yıldız'ın cansız bedeni, Adli Tıp kurumuna götürüldü.

BAKAN BAYRAKTAR: "EKİPLER 7/24 ÇALIŞIYOR"

Bakan Bayraktar, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Etiketler :