İliç'te 3 İşçinin Daha Cesedi Bulundu! Son Dakika

Son Dakika Haberleri... Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde 13 Şubat'ta meydana gelen göçükte toprak altında kalan 9 işçiden 3'ünün daha cesedine ulaşıldı. Böylelikle ulaşılan cansız beden sayısı 8'e yükseldi ve 1 işçiyi arama çalışmaları hala devam ediyor.

Ekrem Açıkel'in sunduğu Halkın Haberi programında Halk TV muhabiri Ferit Demir'in aktardığına göre İliç'te toprak altında kalan 9 işçiden 8'nin cansız bedenine ulaşıldı.

13 Şubat'ta İliç Anagold Altın Madeni'nde meydana gelen facia sonrası 9 işçi milyonlarca ton toprağın altında kalmıştı. İlk bulunan işçi Uğur Yıldız'ın cansız bedenine olaydan 2 ay sonra ulaşılmıştı. Bugüne kadar 5 işçinin cansız bedeni çıkarılmıştı. En son iki gün önce bir işçi daha çıkarılmıştı. Dün gece saatlerinde Sabırlı Deresi bölgesinde 2 işçi konteyner bölgesi denilen yerde bulundu.

İliç ilçesinde faaliyet gösteren maden ocağında, liç kaymasından 114 gün sonra bugün 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece çökmenin yaşandığı ilk andan itibaren toprak altında kalan 9 işçiden 8'inin cansız bedenine ulaşılmış oldu.

Adli Tıp'a gönderilen cenazeler için aileler çağırıldı. Otopsi işlemleri ardından kimlikler belirlenebilecek. İşçilerin kimliğinin DNA testi sonucunda belirleneceği öğrenildi.

Toplamda 9 işçiden 8'nin cansız bedenine ulaşılan İliç'teki bölgede diğer 1 işçi için çalışmalara devam ediliyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Etiketler :