İl Başkanının CHP'li Tanrıkulu ile fotoğrafı istifa getirdi

İl Başkanının CHP'li Tanrıkulu ile fotoğrafı istifa getirdi
Genç Sağlık Sendikası Kurucusu Faysal Yiğit, istifa etti. Yiğit, sendikanın çizgisinden sapıldığını ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile görüşmesinin ardından disiplin sürecine tabi tutulduğunu açıkladı.

Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Faysal Yiğit, CHP’li milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile yaptığı görüşme sonrasında sendika içindeki disiplin süreci nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yiğit, istifasının gerekçelerini ve yaşadığı sorunları detaylı bir şekilde anlattı.

Artıgerçek'te yer alan habere göre Yiğit, AKP ve İYİ Parti yöneticileriyle sağlık sorunları hakkında yaptığı görüşmelerde herhangi bir sorun yaşamadığını, ancak CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile sağlık sorunları üzerine görüşmesinin ardından sendika genel merkezinin kendisine yönelik ciddi rahatsızlıklar yarattığını ve bu nedenle disiplin sürecine tabi tutulduğunu ifade etti.

311394.jpg

Yiğit, “Tanrıkulu ile görüşmem, sendika genel merkezinde büyük bir rahatsızlık yarattı. Bu rahatsızlıklar bana defalarca iletildi ve sonunda bu görüşmenin ardından disiplin süreci başlatıldı” dedi.

Yiğit, 14 Temmuz’da istifa ettiğini ve bu kararın, kendisine yönelik disiplin soruşturmasını etkilemeden, kendi iradesiyle alınan bir karar olduğunu belirtti. Sendika Genel Merkezinin, Yiğit hakkında 11 Temmuz’da tüzük ihlalleri gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattığı ve istifanın bu süreci etkilemeyeceği açıklandı.

"SENDİKA 'SİYASETSİZ' ÇİZGİDEN SAPTI"

Yiğit, sendikanın kuruluşundaki “siyasetsiz” ve “alternatif” çizgisinden sapıldığını ifade ederek, “Genç Sağlık Sendikası kurulduğu günden itibaren siyaset üstü bir anlayışla hareket edeceğini belirtti. Ancak şimdi gördüğümüz kadarıyla bu ilkelerden uzaklaşıldı” dedi.

denemeler-58.jpg

Yiğit, Diyarbakır’da sağlık sorunlarına yönelik yaptığı görüşmelerde Tanrıkulu ile birlikte sağlık sorunlarını meclise taşıma amacı güttüklerini ancak bu görüşmenin sendikada büyük bir sorun haline getirildiğini açıkladı. Tanrıkulu ile görüşmesinin ardından, sendika genel merkezinin kendisinden bu görüşmeye ait sosyal medyadaki fotoğrafları kaldırmasını talep ettiğini, aksi takdirde disiplin kuruluna sevk edileceğinin kendisine bildirildiğini belirtti.

Yiğit, “Sendikanın adil ve eşit bir yaklaşım göstermesi gerekirken, yaşadığımız sorunlar ve Genel Merkezimizin yaklaşımı bu ilkelere aykırıydı” dedi. Çermik ilçesinde yürüttüğü sendikal faaliyetlerin engellenmesi, kendisine yönelik tehdit ve darp olaylarıyla ilgili sendikanın yeterince destek vermediğini belirtti.

denemeler-59.jpg

YENİ İL BAŞKANI VEKİL ATANDI

Sendika Yönetim Kurulu, Yiğit’in istifasının ardından Ramazan Diskaya’nın vekaleten il başkanlığını üstleneceğini duyurdu. Yeni bir il temsilcisi atanana kadar Diskaya’nın görevde kalacağı açıklandı.