İktidarın Alevi temasları: 8 ile yeni cemevi

İktidarın Alevi temasları: 8 ile yeni cemevi
İçişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının koordinasyonunda yürütülen "Milli Birlik ve Beraberlik Çalışması" kapsamında bu yıl 8 ilde yeni cemevi açılacak. İktidarın son günlerdeki Alevilerle temasları, 'seçim öncesi politikaları' olarak yorumlanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 yıllık AKP iktidarında ilk defa geçtiğimiz günlerde Ankara'daki Hüseyin Gazi Cemevi'ne gitti. Muharrem Ayı'nda yapılan ziyaret tartışmalara neden olurken, iktidarın seçim öncesi Aleviler üzerinden politika yürüttüğü yorumları gündeme geldi.

Cemevlerinin sorunları değil mağara konuşulmuştu

halktv.com.tr'den İsmail Saymaz'ın Erdoğan'ın cemevi ziyaretine ilişkin yazdığı ayrıntılara göre, görüşmede cemevlerinin sorunları değil Hüseyin Gazi Mağarası konuşuldu. Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, Erdoğan'dan mağaranın ziyarete açılmasını talep etti. Erdoğan'ın talimatı üzerine ise çalışmalar başlatıldı.

8 ile yeni cemevi

Gündemini Aleviler üzerinden kurmaya devam eden iktidar cephesi bu kez de 8 ilde yeni cemevi açacak. İçişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıkları koordinasyonunda "Milli Birlik ve Beraberlik" başlıklı çalışma kapsamında bu yıl Kütahya, Burdur, Denizli, Bilecik ve Kayseri'de yeni cemevlerinin temeli atılacak. Yapımı tamamlanan Elazığ, Erzurum ve Ankara'nın Altındağ ilçesi Aydıncık Mahallesi'ndeki cemevleri de bu yıl hizmete alınacak. Böylece bu sene 8 yeni cemevi açılacak.

Kaynak:AA

Etiketler :