İkinci kez otomobille kanala uçtu, bu kez kurtulamadı

İkinci kez otomobille kanala uçtu, bu kez kurtulamadı
OSMANİYE'de kontrolden çıkarak sulama kanalına uçan otomobilin sürücüsü çiftçi 66 yaşındaki Mithat Başaran, boğularak yaşamını kaybetti. Başaran'ın iki hafta önce de otomobiliyle yine aynı sulama kanalına uçtuğu belirtildi.Cevdetiye...

OSMANİYE'de kontrolden çıkarak sulama kanalına uçan otomobilin sürücüsü çiftçi 66 yaşındaki Mithat Başaran, boğularak yaşamını kaybetti. Başaran'ın iki hafta önce de otomobiliyle yine aynı sulama kanalına uçtuğu belirtildi.

Cevdetiye Beldesi Kocatepe Mahallesi'nde giden Mithat Başaran yönetimindeki 80 EL 095 plakalı otomobil, saat 12.00 sıralarında iddiaya göre sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak DSİ'nin sulama kanalına uçtu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri tarafından suya gömülen otomobil bağlanan halat ile iş makinesi tarafından kanaldan çıkartılırken, sürücüsü Mithat Başaran'ın boğularak öldüğü belirlendi. Başaran'ın cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

BU İKİNCİ

Öte yandan Mithat Başaran'ın iki hafta önce de otomobiliyle aynı sulama kanalına uçtuğu ve o sırada tesadüfen arkasından gelen bir araçtaki vatandaşların olayı görmesi üzerine sudan çıkartıldığı belirtildi. Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, Başaran'ın ilk kazasını telefonla konuşurken yaptığını, bu kazanın da aynı nedenle meydana gelmiş olabileceğini belirterek, "Bu tür kazalar sık sık kanal civarında meydana gelmekte. Bazı bölgelerde demir bariyerlerle önlemler alınmış durumda ancak bu bölgelerde de bir an önce tedbir alınmasının uygun olacağını düşünüyorum. Herkesin elinde cep telefonu var ve ister istemez konuşuyoruz. O arada da bazı üzücü kazalar olmakta" diye konuştu.