İftiraya uğrayan kadın belediye başkanı kanser oldu. Ünlü isimlerden destek yağdı

Manisa ilçelerinden Şehzadeler Belediyesi Başkanı Gülşah Durbay, ortaya atılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilişkisi olduğuna dair iddialara sert tepki gösterdi. Kanser olduğunu açıklayan Başkan Durbay'a Özgür Özel başta olmak üzere ünlü siyasi isimlerden ve gazetecilerden destek mesajı yağdı.

Şehzadeler Belediyesi Başkanı Gülşah Durbay, son günlerde ortaya atılan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilişkisi olduğuna dair iddialara sert tepki gösterdi. Sosyal medya ve bazı mecralarda dolaşıma sokulan bu iddiaların tamamen yalan ve iftira olduğunu belirten Durbay, söz konusu suçlamaların hem kendisini hem de ailesini hedef aldığını vurguladı.

Başkan Durbay, iftira kampanyasına karşı kararlı bir duruş sergileyerek, söz konusu iddiaları yayan kişi ve kurumlara karşı toplu bir dava süreci başlattığını belirtti. Durbay, sosyal medya hesapları üzerinden de bu tür çirkin iftiraların yayılmasına katkı sağlayan herkese karşı yasal işlem yapılacağını duyurdu.

"İFTİRALARIN HESABINI HUKUK ÖNÜNDE VERECEKLER"

Durbay, yaptığı açıklamada, "2 Ağustos günü 2008 yılından beri yaşadığım bir bağırsak rahatsızlığı sebebiyle İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde bağırsak operasyonu geçirdim. Fakat 4 Eylül günü gelen patoloji raporumda kolon kanseri olduğumu öğrendim. Teşhis sonrası uzman kadrolarla hem görevimi en iyi şekilde sürdürmek, hem de en iyi tedaviyi alabilmek için değerlendirmelerde bulunduk. Tüm süreci sizlerle şeffaf bir şekilde paylaşmak istiyordum fakat kız kardeşim riskli bir hamilelik geçirdiği için onun ve doğacak olan yeğenimin sağlığını etkilememek için açıklama yapmayı ertelemiştim. Bana alçakça iftiralar atanlar yüzünden dün İzmir Medicana Hastanesi’nde ilk kemoterapimi alırken ailem haberler nedeniyle İstanbul’a gidip kardeşime sağlık sorunumu açıklamak durumunda kaldı. Kendi hastalığımı, bebek bekleyen kardeşime kendim açıklayamadım. Bunun acısını da asla unutmayacağım, asla affetmeyeceğim. Bir alçak tarafından son derece çirkin, ipe sapa gelmez, baştan sona yalanlarla dolu bir yazı dolaşıma sokularak ben, ailem ve Sayın Genel Başkanım Özgür Özel hedef gösterildi. İftiraya uğradık. Dünden beri yüzlerce kişi ve kurumu mahkemeye verdim. Bu alçaklardan hukuk önünde tek tek hesap sorup hepsini mahkûm ettireceğim," diyerek konuyla ilgili hukuki süreç başlattığını duyurdu.

"SİYASİ KARİYERİME VE AİLEME YÖNELİK ÇİRKİN BİR SALDIRI"

Başkan Durbay, bu tür iftiraların siyasi kariyerine ve ailesine yönelik bilinçli bir saldırı olduğunu ifade etti. "Hem benim, hem ailemin, hem de partimizin onuru üzerinden oynanan bu oyunlara karşı sessiz kalmayacağım," diyen Durbay, bu tür iddiaların toplumda karalama kampanyalarının bir parçası olduğunu söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DESTEK MESAJI GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuya dair kısa bir açıklama yaparak Gülşah Durbay’a destek verdi. Özel, "Bu iftiraların hiçbir temeli yoktur. Başkan Durbay’ın yanındayız ve bu iftiraları atanlarla hukuki yollardan sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Başkan Durbay'ın X hesabından paylaştığı videoya ayrıca birçok gazeteci de destek açıklamasında bulundu.

whatsapp-image-2024-10-04-at-17-50-08.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr