İbretlik skandallar zinciri: Yağ aldıracaktı, kayıt dışı doktor elinde ölüme gitti

İbretlik skandallar zinciri: Yağ aldıracaktı, kayıt dışı doktor elinde ölüme gitti
Melahat Korkmaz’a, yağ aldırmak için girdiği ameliyatta üç farklı cerrahi müdahale yapıldı. Ameliyata denkliği olmayan Filistin asıllı plastik cerrah H.G. ve Jinekolog N.G. girdi. İddiaya göre, Korkmaz’ın bu operasyonlar sırasında bağırsakları 5 yerden delindi. Korkmaz, 2 ay sonra yaşamını yitirdi. halktv.com.tr'den Arda Ormancı, Korkmaz'ın ailesine ve özel hastanenin başhekimine ulaştı...

Melahat Korkmaz, halk arasında yağ aldırma operasyonu ismiyle bilinen 'abdominoplasti' ameliyatı için Sultangazi'deki özel bir hastaneye yattı. İddiaya göre, Korkmaz'a tek seferde 3 farklı cerrahi müdahale yapıldı ve bu ameliyata Jinekolog Op. Dr. N.G. ile Filistin asıllı Plastik cerrah H.G. girdi. Bu operasyonlar sırasında bağırsakları 5 yerden delinen Korkmaz, günlerce hastanelerde yattı ve ameliyattan 2 ay sonra hayatını kaybetti. Korkmaz'ın ailesi, kadının ölümünden sonra Plastik Cerrah H.G.'nin Türkiye'de denkliği ve çalışma izni olmadığını öğrendi. Konuyu yargıya taşımak isteyen aile, özel hastaneden epikriz almak için girişimde bulundu. Ancak özel hastane, Korkmaz'a uygulanan 3 farklı cerrahi müdahaleden yalnızca birini kabul etti ve sadece idrar kaçırma operasyonuna yönelik epikriz verdi. Verilen epikrizde, H.G. veya N.G.'nin imzası yerine hastane kadrosunda yer alan başka bir doktorun imzası vardı. Ayrıca, iddiaya göre, N.G.'nin bir akrabası üzerinden aileye para gönderilerek hukuki süreçten vazgeçmeleri beklendi. halktv.com.tr., Melahat Korkmaz'ın ailesine ve özel hastanenin başhekimine ulaştı...

Ölümle sonuçlanan hatalar zinciri Melahat Korkmaz'ın 55 yaşında kilo sorunu yüzünden yaşadığı yürüme güçlüğünün katlanılamaz bir hal almasıyla başladı. Çocuklarını ikna ederek yağ aldırma (abdominoplasti) ameliyatı olmaya karar verdi. Aile, İstanbul Sultangazi'de bulunan Özel Gazi Hastanesi'ne başvurdu.

İddiaya göre, Dr. N.G ve Filistin asıllı, Türkiye'de denkliği ve çalışma izni olmayan H.G. , Melahat Korkmaz'ı, 9 Ocak 2021 tarihinde ameliyata aldı. Sabah saat 09.30'da başlayan ameliyat akşam saat 17:30'da bitti. Korkmaz, karın bölgesinden yağ aldırma, idrar kaçırma (TOT) ve mide fıtığı ameliyatı oldu.

Geçmeyen ağrılar

Ameliyatın ardından, Melahat Korkmaz'ın ağrıları geçmedi. Zamanla azalması beklenen ağrılarının şiddeti arttı. Ailesi, ameliyattan sonra Korkmaz'ın karnının şişmesi ve tuvalete çıkamaması üzerine ameliyata giren Dr. N.G. ve H.G.'ye haber verdi. Korkmaz'ı el ile muayene eden Dr. N.G. ve H.G. bir sorun olmadığını, karındaki şişmenin ödem olabileceğini veya ameliyat sırasında 'hava kaçmış' olabileceğini söyledi.

'Zaten ölecekti'

Ameliyattan yaklaşık 48 saat sonra Korkmaz'ın durumu iyice kötüleşti ve oksijen makinesi olmadan nefes alamaz hale geldi. İddiaya göre doktorlar N.G. ve H.G., 55 yaşındaki kadının yakınlarına, 'Bu hasta buraya gelmeseydi, bu ameliyatı olmasaydı da ölecekti zaten. Bir gün yatakta ölü bulacaktınız' dedi.

Korkmaz'ın yakınları, 55 yaşındaki kadının neden 'durup dururken' öleceğini sordu. Bunun üzerine, N.G. ve H.G. ise, 'Hastanın astımı, bronşiti ve nefes darlığı var. Normal insanlar ağzından alıp burnundan nefes verir. Sizin hastanız ağzından alıp ağzından veriyor, nefes almayı bilmiyor' yanıtını verdi.

'Bizim burada yoğun bakım ünitesi yok'

Korkmaz'ın ailesinin aktardığına göre, 55 yaşındaki kadın Özel Gazi Hastanesi'nde yatarken yanlarına gelen Jinekolog Op. Dr. N.G, kendilerine, 'Bizim burada yoğun bakım ünitesi yok, müşahade odamız da yok. Siz burada 10-15 gün kalmaktansa, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edelim. Orada, 3 günde hasta toparlar. Hiçbir şeyi kalmayacak' dedi. Melahat Korkmaz, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Özel Gazi Hastanesi'nin ambulansı ile sevk edildi.

Bağırsakları yağ aldırma ameliyatı sırasında mı delindi?

Burada yoğun bakıma alınan Korkmaz'ın acil ameliyat olması gerektiği tespit edildi. Operasyonda Melahat Korkmaz'ın bağırsağının 5 yerinden delindiği ve karın boşluğuna sızıntı yaptığı belirlendi. Bağırsağından 60 cm parça kesildi. Doktorlar, Korkmaz'ın bağırsaklarını tedavi boyunca vücudunun dışında, muhafaza edeceklerini aktardı.

'Ben konuştum gayet iyi'

Ailenin iddiasına göre, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen operasyon sonrası yoğun bakıma alınan Korkmaz'ın durumu kendilerinden gizlendi. Bir hafta boyunca, ilk ameliyatı yapan N.G., orada da Korkmaz ile ilgilendiği ve içeride tanıdığı doktorlar olduğunu belirterek, Korkmaz'ın durumuyla ilgili ailesine doğru olmayan bilgiler verdi. Bu bilgilerin içerisinde kadının bilincinin yerinde olduğu, konuştuğu, durumunun düzelmeye başladığı ve yakın zamanda ayaklanacağı vardı. Aile, N.G.'nin davranışlarını şu sözlerle aktardı:

"Biz, ne zaman hastaneye gitsek bizi içeriye almıyorlardı. N.G. önümüze geçip, 'Ben görüştüm, gayet iyi. Konuşuyor, hareket edebiliyor' diyordu"

'İlk gün nasıl getirdiyseniz hala aynı'

Melahat Korkmaz'ın ailesinin aktardığına göre, gerçeği ancak son ameliyattan bir hafta sonra hastanenin başhekim yardımcısıyla görüşürken öğrendiler. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekim Yardımcısı, aileye, 55 yaşındaki kadının durumunda herhangi bir iyileşmenin gözlemlenmediğini ifade ederek, 'İlk gün nasıl getirdiyseniz hala aynı' cümlesini kullandı.

Kanuni'den, Yeni Yüzyıl'a sevk edildi

Ailenin anlattığına göre, kendilerinin başhekim yardımcısı ile görüştüğünü öğrenen N.G., "Bu hastanede benim hastama stajyerler bakıyor, Ben hastamı buradan alacağım, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne götüreceğim" dedi. Bu sözler sonrasında Korkmaz, yine Özel Gazi Hastanesi'nin ambulansıyla, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne sevk edildi.

"Gazi Hastanesi ateşe vermiş, Kanuni söndürmüş..."

İddiaya göre, burada yapılan tetkiklerden sonra Melahat Korkmaz'ın ailesine hastanedeki yoğun bakım ünitesinin doktoru, "Size anlatabileceğim dilde durum şöyle; Gazi Hastanesi ateşe vermiş, Kanuni Sultan Süleyman ateşi söndürmüş ama enkaza dair hiçbir şey yapamamış. Bize de enkazı toparlamak düşecek, önümüzdeki süre zarfında" şeklinde geride bıraktıkları süreci ve bundan sonra tedavi sürecinde izleyecekleri yolu açıklamış.

Kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi

Melahat Korkmaz, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi yoğun bakımında yaklaşık 60 gün kalıyor. Burada durumu gitgide kötüleşen Korkmaz'ın kan değerleri kritik noktalara ulaşıyor. Burada 50 kiloya kadar düşüyor, böbrekleri iflas ediyor. Korkmaz, yaklaşık 60 günlük yoğun bakım sürecinin ardından geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybediyor.

'Güzellik merkezi de açtı'

Melahat Korkmaz hayatını 16 Mart 2021'de kaybetti. İddiaya göre, N.G., Filistin asıllı H.G.'yi kendi elemanı gibi çalıştırıyordu. H.G., N.G.'nin yönlendirmesiyle ameliyatlara giriyor ve N.G.'nin alacağı paradan pay alıyordu. H.G.'nin İstanbul Fatih tarafında 'güzellik merkezi' adı altında kendi özel kliniği de vardı. Ancak, H.G.'nin Türkiye'de doktorluk yapabilmek için diploma denkliği veya çalışma izni yoktu. Buna rağmen, 'güzellik merkezi'nde tanıştığı hastalarını İstanbul'un farklı hastanelerinde ameliyat ediyordu. Belirtilene göre, bu cümleleri Korkmaz ailesine başsağlığı için gelen N.G. ve H.G. beraber aktardı.

'Hastane, epikrizi başka doktora imzalattı'

Aile, Melahat Korkmaz'ın ameliyatına giren H.G.'nin denkliğinin olmadığını, N.G.'nin de Özel Gazi Hastanesi'nde resmi olarak çalışmadığını öğrenince konuyu yargıya taşımak için harekete geçtiklerini anlatıyor. Ancak burada da hastanenin kağıt üzerinde oynama yaparak kendilerine engel çıkarmaya çalıştığını iddia ediyor. Söz konusu hastaneden, Korkmaz'ın ameliyatına ait epikrizleri istedi. Ancak hastane, Melahat Korkmaz'ın kendi hastanelerinde yalnızca TOT ameliyatı olduğunu iddia etti ve yalnızca TOT ameliyatına dair epikriz verdi.

Epikrizde başka doktor imzası

Ayrıca, hastaneden aileye verilen epikrizde Korkmaz'ın doktoru olarak N.G. veya H.G. değil, Ş.N. isimli başka bir doktor gözükmekte ve belgede Ş.N.'nin imzaları var.

H.G. ve N.G. hastanenin kadrosunda görünmüyor

Türkiye'de çalışma izni ve 'denkliği' olmayan H.G. ile Dr. N.G.'nin Özel Gazi Hastanesi'nin doktorları olmadığı iddia edilirken hastanenin kendi internet sayfasında bulunan 'Hekim Kadromuz' sayfasında da isimlerinin bulunmadığı görüldü. Ailenin iddiasına göre, N.G.'nin eşinin hastanenin eski ortağı.

Aileye 'sus payı' mı verilmeye çalışıldı?

N.G.'nin P.G. isimli akrabası tarafından Melahat Korkmaz'ın oğlu Mazlum Yatmış'a 10.000TL ve 5.000TL'lik iki adet para gönderimi yapıldığı da ortaya çıktı. Söz konusu paralar, cenaze işlemleri sırasında gönderildi. Bir diğer 'sus payı' iddiasına göre, N.G. ve H.G. aileye başsağlığı ziyaretinde ev teklifinde bulundular. Aileye göre, bu tekliflerin ve gönderilen paraların nedeni kendilerini hukuki süreçten vazgeçirebilmek.

Ayrıca; H.G., N.G. ve Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Y.K.'nın aileyi, hukuki süreçten vazgeçirmek için toplu bir para teklifinde bulundukları da Korkmaz'ın ailesinin iddiaları arasında.

Aile kendilerine verilen parayı kabul etmeyerek H.G., N.G. ile hastanenin yönetim kurulu başkanı Y.K. hakkında Sağlık Bakanlığı'na şikayet etti ve maddi-manevi tazminat davası açtı. Hukuki süreç devam ediyor.

Hastane sessiz

Özel Gazi Hastanesi Başhekimi Dr. Hakkı Köse ortada olan iddialarla ilgili soruları yanıtlamadı. Başhekim Köse, konunun yargıya intikal ettiğini aktararak soruları yanıtsız bıraktı.

Sosyal medyadan paylaştı

N.G.'nin kendi Instagram hesabından 9 Ocak 2021 sabahı söz konusu ameliyata dair yaptığı paylaşım, haberi hazırladığımız sırada duruyordu.