Hükümetin küçük ortağı Mustafa Destici: 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM'lidir, Yunan'dır, Ermeni'dir

Savunma sanayiine destek için vatandaştan 750 TL'lik vergi kesilmesini öngören yasa teklifi tartışmalara yol açtı. Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici, yasaya karşı çıkanlara tepki gösterdi. Destici, "100 bin lira limiti olup 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM'lidir, Yunandır, Ermenidir." dedi.

AK Parti'nin hazırladığı yeni vergi paketi TBMM'ye sunuldu. Yasa teklifine göre kredi kartı, sıfır ve ikinci el araç, gayrimenkul alım satımı hatta kol saatleri dahil birçok kalemde yeni vergiler geliyor.

Yeni vergi düzenlemesiyle birlikte kredi kartının limiti 100 bin TL ve üzeri olan vatandaşlardan yıllık 750 TL savunma sanayi katkı payı alınacak.

Buradan gelecek vergi gelirinin Savunma Sanayi Fonuna aktarılması öngörülürken muhalefet cephesi, vatandaşlardan alınması planlanan yeni vergi kalemlerine tepki gösterdi.

Partisinin il başkanlarıyla yapacağı toplantı öncesi gündemi değerlendiren Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici, Savunma Sanayi Fonu'na aktarılacak vergilere karşı çıkanlara tepki gösterdi.

aa-20241012-35895687-35895684-bbp-g-x6qb.webp

Vatandaşların bu vergiyi ödememesi halinde Türkiye’nin sonunun Suriye, Irak, Filistin gibi olacağını öne süren Destici, "100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim, vermezsen sonun suriye gibi olur. Vermezsen sonun ırak gibi olur. Vermezsen sonun filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusu ailesini veriyor. Sen 750 lira vermişsin çok mu!" dedi.

bbp-lideri-desticiden-idam-cagrisi-bugunun-turkiyesi-icin-bir-mecburiyettir-17287460512483.jpg

Tepki gösterenleri DEM Partiyi, Yunanistan’ı ve Ermenistan’ı savunmakla suçlayan Destici, şu ifadeleri kullandı:

Onların derdi biliyorsunuz bunların takımı savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz bunlar Milliyetçileri değil DEM’lileri savunuyorlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı savunurlar, Batı’yı savunurlar, Ermenistan’ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savunduğunu görmedim.

Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına saklanarak devlet, vatan din düşmanlığı yapıyorlar. Benim tavsiyem şu, onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına ihtiyacı yok. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, demlenmeye devam etsin.

Kaynak:halktv.com.tr