Hırvatistan'da Afganların kaçırdığı Türk yaşadıklarını anlattı

Tatil için gittiği Bosna Hersek'te Afgan bir grup tarafından Hırvatistan'a kaçırılan Muhammed Çolak, yurda döndü. Kurtulmak için dağdan aşağı kendini attığını söyleyen Çolak, ailesinin de çeteye 4 bin euro ödeme yaptığını söyledi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya giden Avukat Katibi Muhammed Çolak, Afgan bir çete tarafından Hırvatistan'a kaçırıldı.

Çolak, Türkiye'nin girişimleri yurda geri döndü. Çolak, Saraybosna'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Çolak, basın mensuplarına yaşadıklarını anlattı.

Afgan çete tarafından kaçırıldığını belirten Çolak, grubun elinde kaçırılan başka kişilerin de bulunduğunu aktardı. Çolak, şunları anlattı.

"AĞIR ŞİDDETLERE MARUZ KALDIK"

  • "Tatil için Bosna Hersek'e gittim Saray Bosna'ya gittim Oradaki muhtemelen taksicilerle anlaşma olan Afgan çetesi tarafından kaçırıldım İlk iki gün boyunca fidye den bahsedilmedi sadece yürüdük dağları aştık.
  • Hırvatistan sınırına getirdiler bizi Hırvatistan sınırında ailemizi aramamızı istediler Ailemi aradıktan sonra ağır şiddetlere maruz kaldık. Ondan sonra ailemiz fidyeyi gönderdiğinde herhangi bir şey yapmadı darp vesaire uygulamadı.

"AİLEM 4 BİN EURO FİDYE ÖDEDİ"

  • Sağ olsun konsolosluğumuz Bosna Hersek Saray Bosna konsolosluğumuz ve Dışişleri Bakanlığımız sayesinde Türkiye sahasına gelebildim 4 bin euroluk bir fidye ödemesi istediler.
  • Ailem tarafından gerçekleştirildi. Normalde tahminime göre fidyeyi aldıktan sonra daha çok fidye talep edeceklerdi bırakmayacaklardı.Bunun sonu işte ölüme kadar gidecekti ama Bakanlığın çabası sayesinde korkudan bizi bırakmak zorunda kaldılar.

"DOKUZ TÜRKTÜK"

  • Bizi bir dağın yoluna bıraktılar Oradan sonra kendileri kaçtılar 5 veya 6 gün diye hatırlıyorum çok şey hatırlayamıyorum bazı şeyleri. Sadece konuşmaları işte oradaki darpları dayakları şey yapabiliyorum yani az çok dokuzu Türk olmak üzere toplamda 13 kişiydik dördü yabancıydı ama yabancılara karışmıyorlardı genelde.
  • Onlardan hiçbir şekilde fidye almadan bıraktılar.Ondan sonra bizi bıraktılar Biz bir şekilde yolumuzu bulmaya çalıştık. Telefonumuz herhangi bir iletişim aracımız olmadığı için de kimseden haber alamadım.

"DAĞDAN KENDİMİ AŞAĞI ATTIM"

  • Kaçmaya çalıştığımızda ise mümkün değildi Afganlar çok iyi biliyor coğrafyayı Herhangi bir kaçma teşebbüsünde yani hiç yorulamadan yakalayabiliyorlardı
  • Kendimi dağın alt dağdan attığımda yani kurtulmak için bu izlerde buradan oluşuyor dağdan kendimi aşağı attım.Ama bu kiloma rağmen iki kişi beni dağdan yukarı çıkarabildiler.
  • Saray Bosna konsolosluğumuzla görüştük. Sağ olsunlar onlar çok yardımcı oldular. Dışişleri Bakanlığımız sosyal medya paylaşımlarını gördüm. Çok yardımcı oldular onlar sayesinde buralara gelebildik zaten. Herkese çok teşekkür ederim emeği geçen herkese teşekkür ederim

Kaynak:AA