HDP'lilere polis müdahalesi

HDP'li Deniz Poyraz'ın İzmir İl Başkanlığı'nda öldürülmesinin ardından Şişhane'de yapılan basın açıklamasının ardından kitle oturma eylemi gerçekleştirdi. "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganı atan grup saldırıyı alkış ve sloganlarla protesto etti.

HAZAR DOST 

HDP'li Deniz Poyraz'ın İzmir İl Başkanlığı'nda öldürülmesinin ardından Şişhane'de yapılan basın açıklamasının ardından kitle oturma eylemi gerçekleştirdi. "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganı atan kitle saldırıyı alkış ve sloganlarla protesto etti. Eylemin ardından dağılan gruba polis müdahale etti. Müdahalede gençlik kollarından bir kişi gözaltına alındı. 

Polis, protesto açıklamasının yapılacağı Şişhane Meydanı'na TOMA ve çok sayıda araç sevk ederken meydan demir bariyerlerle kapatıldı. Eylem yapan kitlenin attığı sloganların yasadışı olduğunu belirten anonslar yapan polis, dört kere müdahale edeceğine dair anons yaptı. 

Çok sayıda demokratik kitle örgütü ve parti ve kuruluş katıldı. HDP Milletvekili Hüda Kaya yaptığı açıklamada HDP'li Deniz Poyraz'ın katiline SADAT tarafından eğitim verildiğini söyledi. 

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut yaptığı açıklamada, ''Bizim arkadaşımız katledilen 88 kadının isimlerin olduğu yerde katledildi. Bu nefreti benimseyen faşist blok tarafından yapıldı. Kimsenin zerre kadar umurunda değil, bundan nemalanıyorlar. Savaştan, kandan kimin kazandığını gördük. Bu faşizm geri dönüşü olmayan bu topraklarda bir yönetim kök salıyor'' diye konuştu.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ise açıklamasında ''24 saat kayıt yapan, kentin her yerini MOBESE'ler koyan devlet, nasıl Diyarbakır'da, Suruç'ta önlememişse, bunu da önlememiştir. Bu kontra özel olarak eğitildi. Biliyoruz. Halkları kanında boğmaya çalıştılar. Biz bu faşizmi döktüğü kanda boğacağız'' dedi.

 

Etiketler :