Deniz Poyraz'ın annesi: Suçsuz yere kızımı öldürdüler

HDP İzmir il binasına yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz isyan etti. Poyraz, "Açın evladımı göreyim, suçsuz kızımı öldürdüler" dedi.

HDP İzmir il binasına yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz binaya girişe izin vermeyen polise tepki gösterdi. Açın evladımı göreyim diyen anne, "Suçsuz yere kızımı öldürdüler" dedi.

HDP tarafından yapılan paylaşımlardan birinde, "Bugün İzmir'de Deniz Poyraz yoldaşımız İzmir İl Binamızı 24 saat gözetleyen polislerin gözetimde katledildi. Eli silahlı saldırgan engellenmedi, çocuğu katledilen ailemizin içeriye girişi engelleniyor. Bu  görüntüleri hiç kimse unutmasın!" denildi. 

İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Çankaya semtindeki HDP İl Binası'nda 1 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının ardından, kalabalık bir partili grup binanın önünde toplandı ve tepkilerini dile getirdi. 

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın erkek kardeşi ise polis ekipleri tarafından teşhis için binaya götürüldü. Bina önüne gelen anne Fehime Poyraz, ölen kızı için ağıt yaktı. Acılı anne, "Kızımı katlettiniz. Çocuğumu göreceğim bırakın beni. Daha ne kadar gençler ölecek. Kızım şehit olmuşsa benim başım dik. Ben başımı eğmem" dedi.

Bina önünde bir açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur ise "Bu saldırı politik hedef göstermeler sonucu yaşanmıştır. Ne ilktir ne de sondur. HDP'nin demokratik muhalefeti devam edecektir" diye konuştu.

Olay yerine gelen CHP İl Başkanı Deniz Yücel de "Saldırıyı lanetliyorum. Bu, tüm siyaset hayatına yapılmış bir saldırıdır. Arkasında kimler vardır, İzmir Emniyeti ve İçişleri Bakanlığı o kişileri adalete teslim etmelidir. Provokasyon var mı, bunu süreç gösterecektir" dedi.

Öte yandan HDP binasına saldıran ve bir çalışanı öldüren O.G'nin daha önce Kemalpaşa Devlet Hastanesinde acil tıp teknisyeni olarak görev yaptığı ve 3 ay önce istifa ettiği bildirildi.

'Deniz Gezmiş'in adını vermiştik'

Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, "Ona Deniz Gezmiş'in adını vermiştik, Denizler yeniden doğar..." ifadelerini kullandı.

ANKA

 

Etiketler :