HDP, Star'ı Şikayet Edecek!

HDP, Star'ı Şikayet Edecek!
HDP, Yüksekdağ'ı hedef gösteren Star'ı Basın Konseyi'ne şikayet edecek.Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'ilan-ı aşk ilan' etmesiyle bilinen Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star'ın HDP Eş Genel...

HDP, Yüksekdağ'ı hedef gösteren Star'ı Basın Konseyi'ne şikayet edecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'ilan-ı aşk ilan' etmesiyle bilinen Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star'ın HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı hedef gösteren haberi ile ilgili açıklama yaptı. Star'ın haberini saldırı olarak niteleyen HDP, gazeteyi kınadı.

HDP'nin açıklaması şöyle:

"YÜKSEKDAĞ'A OLASI SALDIRILARIN SORUMLUSU STAR'DIR"

"Belli çevrelerde ve bu çevrelerin medya kuruluşlarında, son günlerde Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik giderek artan bir karalama kampanyası yapıldığı görülmektedir.

Gerek Rojava’da insanlık onurunu ve değerlerini savunanların barbarlığa karşı verdiği mücadelenin kazanımları, gerekse 7 Haziran’da ülkemizde oluşan yeni siyasal tablo söz konusu çevreleri tedirgin etmektedir. Bu tedirginliğin sonuçları hükümete yakın medyada son derece çirkin bir şekilde yansımaktadır.

Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik “Susturun” ifadesiyle kendisini açıkça hedef gösteren Star gazetesi, Sayın Yüksekdağ’a yönelik olası saldırıların da sorumlusudur. Star gazetesini Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik ifadelerini düzeltmeye, kendisinden özür dilemeye çağırıyoruz."

BASIN KONSEYİ'NE ŞİKAYET EDİLECEK

Açıklamada, Star gazetesini Türkiye Basın Konseyi’ne şikayet edileceği belirtilirken, gazetenin söz konusu yayınıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağı da belirtildi.

BASIN AHLAKINA UYGUN YAYINCILIĞA DAVET

Son olarak da, "Star gazetesi ve benzerlerini, toplumsal barışı zedeleyici böylesi kışkırtıcı yayınlar yerine, basın ahlakına ve evrensel değerlere uygun yayıncılık yapmaya davet ediyoruz," denildi.

STAR'IN 'ŞİRRETLİĞİ'!

Star gazetesi, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı hedef gösteren bir haber yayınlamış, birinci sayfadan verilen haberde ‘Susturun şu şirreti‘ başlığı kullanılmıştı.