HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Kayyum zihniyetini kabul etmiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Kayyum zihniyetini kabul etmiyoruz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Van, Mardin ve Diyarbakır belediyelerine kayyım atanmasıyla ilgili basın açıklaması yapıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına karşı basın açıklaması düzenleyerek CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu başta olmak üzere tüm siyasi partilere çağrıda bulundu.

HDP İstanbul İl Örgütü’nde düzenlenen basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Musa Piroğlu, Oya Ersoy, Ali Kenanoğlu, ve Ahmet Şık katıldı.

Sözlerine Diyarbakır, Mardin ve Van halkından özür dileyerek başlayan Buldan, yarın hastaneye yatıp büyük bir ameliyat geçireceğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Kayyum zihniyetini kabul etmiyoruz, tanımıyoruz. Bu kayyum zihniyetine karşı demokratik her türlü tepkimizi ortaya koymaya hazırız ve bunu yapacağız. AKP iktidarı ömrünü tamamlamıştır, giderayak bu tür hırsızlıkları, yolsuzları yapmaya son vermelidir."

İnsanlarımız oy verebilmek için, iradesini seçebilmek için canlarını, mallarını verdiler. yeter ki irademiz orada olsun ve bizi temsil etsin dediler. AKP ve ortağı MHP halkımızın iradesine ihanet etmişlerdir.

Bizler Türkiye'nin demokrasisi için özellikle 23 Haziran seçimlerinde İstanbul'da güzel bir birliktelik sağladık. Türkiye'nin geleceği için güzel bir birlik ve beraberlik oluşturduk. Bu birlik ve beraberlik sonucu oldu. İstanbul'u kaybedenler bu sefer bunun intikamını almak için bir kez daha kayyum zihniyetini ortaya koydular. Şunu ifade etmek isterim, bizler eğer 23 Haziran'da İstanbul'u almayı başardıysak Diyarbakır'ı, Van'ı ve Mardin'i de kayyumlardan almayı başarabiliriz. Ancak bunun için birlikte, beraber, omuz omuza yürümeye ihtiyaç var. İşte bugün Türkiye bir demokrasi sınavından geçecek."

"Bugün çağrım CHP başta olmak üzere, AKP ve MHP hariç, TBMM'de grubu olan partiler yine meclis dışarısında olan partiler, demokratik kitle örgütleri, demokrasi savunucuları, barış savunucuları herkese çağrım şudur; bu sınavı birlikte geçmek zorundayız. Bugün bize yapılan yarın elbetteki size yapılır. O yüzden bugün bu gidişatı durduramazsak yarın bu çemberin içerisine herkes girer. Ben bu çağrımı tüm siyasi partilere yöneltiyorum. Sessizliğinizi bozun, söyleyecek sözünüz mutlaka vardır. Türkiye'nin yarınlarını güzel günlere dönüştürebiliriz. Hep birlikte bunlardan kurtulabiliriz."

"Tüm arkadaşlarıma bugünlerin geçeceğini, çok kısa bir zaman içerisinde biteceğinin sözünü veriyorum. Güzel günler bizim olacak. Kayyum zihniyetini hep birlikte püskürteceğimize olan inancımı tekrarlıyorum."

Etiketler :