Hamas lideri Haniye için Türkiye'nin birçok ilinde gıyabi cenaze namazı kılındı

Hamas lideri Haniye için Türkiye'nin birçok ilinde gıyabi cenaze namazı kılındı
İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazları kılındı.

Yozgat'ta Heniyye için Yozgat İl Müftüsü Ali Gülten tarafından öğle vakti Çapanoğlu Büyük Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldırıldı, namaz sonrası dua edildi.
Vatandaşlar tarafından tekbir getirilerek "Kahrolsun İsrail" sloganı atıldı.

Kayseri'de Heniyye için camilerden sela okundu. Hunat Camii'nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Cami içinde ve avlusunda saf tutan vatandaşlar tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Edirne'de ikindi namazı sonrası Eski Cami avlusunda toplananlar İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı, ardından Heniyye ve şehitler için dua etti. Gıyabi cenaze namazının cuma namazı sonrası kılınacağı belirtildi.

Kırklareli'nde de Heniyye için camilerden sela okundu. Hızırbey Camisi'nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Heniyye için dua edildi.

Tekirdağ'da da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Heniyye için ikindi namazının ardından Orta Cami'de gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi. Namaz sonrası vatandaşlar tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Trabzon'da İskenderpaşa Camisi'nde ikindi namazının ardından cemaat, Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından Heniyye ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi. Katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Bayburt'ta camilerden Heniyye için ikindi ezanı öncesi sela okundu. İl Müftüsü Bayram Danacı, daha sonra Yeni Cami'de gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Namazın ardından şehitler ve Filistin halkı için dua edildi.

Giresun'da da Heniyye için dua edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.İl genelinde sela okunmasının ardından Hacı Miktad Camisi'nde Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şube Başkanı Tahir Karabiber, yaptığı açıklamada, Heniyye'nin şehadetinin mübarek olmasını dileyerek, "Senin ömrün bitti ama mücadelen Gazze zulümden kurtulana, Mescid-i Aksa özgürleşene ve bağımsız Filistin kurulana dek bitmeyecektir." dedi.

Ordu'daki gıyabi cenaze namazı, Altınordu ilçesindeki Aziziye Camisi'nde kılındı.Katılımcılar, namazın ardından İsrail aleyhine slogan attı.

Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Olcay Yetgin, "İsmail Heniyye'nin şehadetiyle daha da güçlenen Kudüs ve Filistin davamıza sımsıkı sarılacağız." diye konuştu.

aa-20240731-35283834-35283831-karamanda-hamasin-siyasi-buro-baskani-heniyye-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi.jpg

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Heniyye için ikindi namazının ardından Mevlana Meydanı'ndaki Sultan Selim Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Heniyye için dua edildi. Vatandaşlar sık sık tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Karaman'da Sivil Toplum Platformu öncülüğünde ikindi namazı sonrası vatandaşlar, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Burada, Heniyye için Kur'an-ı Kerim okundu, ardından dua edildi.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca Heniyye için gıyabi cenaze töreni düzenlendi. Konak ilçesindeki Yalı Camisi'nde ikindi vaktinde düzenlenen törende gıyabi cenaze namazını, İzmir İl Müftüsü Sinan Kazancı kıldırdı, namaz sonrası dua edildi.

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan platformun dönem başkanı Gökhan Temur, Heniyye'nin şehitler kervanına katıldığını söyledi.

Türkiye’nin her zaman Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Temur, "Bu aziz kanın özgür Kudüs’e, nehirden denize özgür Filistin'e açılan yol olduğuna inanıyoruz. Önce insan ve Müslümanlar olarak birbirinizi sevin, sevin ki birleşmenin önündeki en büyük engel ortadan kalksın. Bu sevgi olursa, aradaki nifak tohumları kuruyacak, herkes birbirini doğru anlayacak, sınırlar kalkacak, insanlar kucaklaşacak, gönüller birleşecektir." dedi.

Aydın'da Heniyye için camilerden sela okundu. Bey Camisi'nde ikindi namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Cami avlusunda saf tutan vatandaşlar cenaze namazından sonra dua etti.

Bursa'da İkindi namazının ardından Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından organize edilen programda vatandaşlar Ulu Cami avlusunda bir araya geldi. Program öncesi İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır gece saatlerinde şehit edilen Heniyye için dua etti. Daha sonra grup adına açıklama yapan Furkan Arı, İran'da füze saldırısı sonucu İsmail Heniyye'nin şehit edilmesini lanetledi. Yüreği yanık Anadolu insanı olarak Heniyye'nin aziz hatırasını yaşatacaklarını belirten Arı, sözlerine şöyle devam etti:

"Müslümanlar birbirini gerçek manada sevdiklerinde mesele kökünden çözülecektir. Bu sevgi olursa aradaki nifak tohumları kuruyacak, herkes birbirini doğru anlayacak, sınırlar kalkacak, insanlar kucaklaşarak gönüller birleşecek. Bu birleşme olunca Müslümanlar birbirlerine yaslanacak birlikte büyüyecek ve birlikte güçleneceklerdir. İşte o zaman dünya 5'ten büyük olacak adalet üzerine yeni bir dünya kurulacaktır."

Balıkesir'de gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Sivil Toplum Platformu öncülüğünde tarihi Zağnos Paşa Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına, sivil toplum örgütleri temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.Heniyye ve tüm şehitler için okunan duaların ardından sivil toplum kuruluşları üyeleri, sloganlarla İsrail saldırılarını lanetledi.

aa-20240802-35299483-35299481-va-2.jpg

Kütahya'da Heniyye için Kütahya Ulu Cami’de ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, namazın ardından cami önünde bir araya gelen Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu üyeleri adına yaptığı açıklamada, Filistin halkına ve İslam alemine başsağlığı diledi.

"Yeryüzünün tüm vicdanlı insanları İsrail terör örgütünün alçaklığına, korkaklığına, azgınlığına tanık olsun" diyen Köse, şöyle konuştu:

"Katil İsrail'in alçakça saldırılılarına korkakça suikastlarına, hadsiz tehditlerine arka çıkan, bölgemizi kan gölüne çevirmeye ahdetmiş arz-ı mevud zırvalıklarına para saçanlar lobilerine yardım yataklık eden, meclisinden Gazze kasabı aşağılık katil Netanyahu'yu alkışlayan katil ABD Ortadoğu'dan defolup gitmedikçe, ne Ortadoğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olmayacak.”

Açıklamanın ardından Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu Başkanı Ülfet Balon, Heniyye ve tüm şehitler için dua etti.

Kaynak:AA

Etiketler :