Halkbank avukatlarından davanın düşürülmesi talebi

Halkbank avukatlarından davanın düşürülmesi talebi
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde ön duruşma süreci devam eden Halkbank davasında, bankanın hukuk danışmanının firması adına avukat Andrew C. Hruska, mahkemeye sunduğu 20 sayfalık başvuruda özel yargılama talebini iletti.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde ön duruşma süreci devam eden Halkbank davasında, bankanın hukuk danışmanı King & Spalding firması adına avukat Andrew C. Hruska, mahkemeye sunduğu 20 sayfalık başvuru dilekçesinde bir kez daha bankanın sınırlı ve özel yargılanma talebini iletti.

Avukat Hruska, Halkbank’ın savcıların daha önce yapılan ön duruşmalarda iddia ettiği gibi bir “kaçak” olmadığını belirterek, “Kurumsal bir yapı olan Halkbank ‘kaçak’ olamaz” dedi.

Avukat Hruska, ABD’de daha önceki yıllarda açılan dokuz ayrı federal davada benzeri kararın alındığıyla ilgili çeşitli örnekler sundu. Halkbank’ın da diğer davalarda olduğu gibi sınırlı ve özel şartlar altında Amerika’da yargılanabileceğini ifade etti.

Paraanaliz.com'da yer alan habere göre Hruska, aksine bir durum veya talebin kabul edilmemesi yönünde alınabilecek bir kararla Halkbank’ın bazı yasal haklarının çiğnenebileceğini belirtti. Avukat Hruska, 4 Kasım’da yapılan ön duruşmada da belirttikleri gibi son yazdıkları bu dilekçeyle Halkbank aleyhine 15 Ekim’de açılan iddianamenin tebliğiyle ilgili herhangi bir yasal temsilciliklerinin olmadığını kaydetti.

 

Etiketler :