Halk TV'ye dijital sansür! Google’dan yanıt yok

Google, halktv.com.tr'nin görüntülenmesini çarpıcı bir şekilde düşürdü. Hiçbir teknik sorun olmamasına rağmen Google'ın kararına dair açıklama gelmedi. Halk TV'de Buket Güler'de programında konuya değindi.

Gücünü bağımsızlığından ve Türk milletinden alan halktv.com.tr'ye Google aleni bir şekilde sansür uygulamaya başladı.

Tıklanma rekoları kıran ve Türkiye'nin gündemini sarsan haberleri ile yayın yapan halktv.com.tr'nin görüntülenmesi düşürüldü.

Google Keşfet olarak ifade edilen, yurttaşların mobil cihazlarındaki haber akışında halktv.com.tr'ye yer verilmemeye başlandı.

screenshot-2024-10-28-at-15-07-58-2748-buket-guler-ile-haber-masasi-28-ekim-2024-youtube.png

Halk TV'de Buket Güler de Haber Masası'nda Google'ın sansürüne değindi. Güler, halktv.com.tr'nin yanı sıras Cumhuriyet gazetesinin de aynı sansürle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

"SANSÜR İDDİALARINI GÜÇLENDİRİYOR"

Google'dan Halk TV'nin yanıt alamadığını belirten Güler, internet sitesnin herhangi bir teknik soruna sahip olmadığını kaydetti. Güler, Google'ın çekirdek güncellemesinin sonra halktv.com.tr'nin düşüş olmadığının altını çizip, "Şu anda google’in keşfet saygasında bazı yerel sitelerin bile haberi varken, önceden 3-4 haberle listeye giren bizim siteden herhangi bir haber görünmüyor. Dahası; kendi alanında bize rakip internet sitelerinin sıradışı bir yükselmesine şahit oluyoruz. Ve bu sorun bir haftadır sürüyor. Ne bize bir izahat var, ne bir genel açıklama yapılmış durumda. Bu da, sansür iddialarını güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

"GEREKÇESİNİ AÇIKLAYIN"

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu da X hesabından konu ile ilgili şu paylaşımı yaptı:

Google’dan Halk TV’ye sansür…

Teknik olarak hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen 1 haftadır sürekli erişim engeliyle karşı karşıyayız. Birçok kez ulaşmaya çalıştığımız Google’dan hiçbir yanıt alamıyoruz.

Türkiye’nin gündemine oturan haberlere imza atan sitemizin böyle bir engelle karşı karşıya kalmasını anlamakta zorlanıyoruz.

Ya sansürü bir an önce kaldırın ya da gerekçesini açıklayın.

screenshot-2024-10-28-at-15-10-00-1-xte-cafer-mahiroglu-googledan-halk-tvye-sansur-teknik-olarak-hicbir-sorunumuz-olmamasina-ragmen-1-haftadir-surekli-erisim-engeliyle-karsi-karsiyayiz-bircok-kez-ulasmaya-calistigimiz.png

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi