Halk TV'nin de gündeme getirdiği Emaar Otel inşaatı işçileri kazandı!

Halk TV'nin de gündeme getirdiği Emaar Otel inşaatı işçileri kazandı!
Taşeron tarafından aylardır maaşları ödenmeyen ve bu nedenle coronavirüs salgınına rağmen evlerine dönemeyen Emaar Otel inşaatı işçileri hem paralarını aldı hem de özel araçlarla evlerine gönderilecek.

Emaar Otel inşaatının şantiyesinde yaşananları Halk TV olarak gündeme getirmiştik. Sağlıksız çalışma şartları, hijyenik olmayan koğuşlar, alınmayan önlemler, yemekhane görüntüleri ve işçilerin uğradığı hak ihlâlleri ile gündeme gelen şantiyede yaptığımız haberler sonrası önlemler kademeli olarak geç ve yetersiz de olsa alınmaya başlamıştı.

Dün yaptığımız bir taşeronun işçilerin maaşlarını 2 aydır ödemediği ve işçilerin memleketlerine dönemediği haberi üzerine ise taşeron firma sesini yükselten işçilerle görüşme gerçekleştirmişti.

Bugün, mart ayının asgarisi ve eldenleri hariç kalan paralarını alabilen işçiler geri kalan haklarını da ayın 15'ine kadar alma sözü aldı. Son olarak da Tav-Sera yetkilileri ile görüşen işçiler anlaşma sağladı ve özel araçlarla memleketlerine gidebilecekler. 

Yeni tip coronavirüs tedbirleri kapsamında şehir dışına çıkamayan tüm işçiler ise 1 veya 2'şer kişilik hijyenli kamplarda kalacak. İnşaat-İş Sendikası ise koğuşları denetleyerek kamuoyunu düzenli olarak bildireceğini duyurdu.

İlgili Haberler
Etiketler :