Halk TV, yok sayılan müzisyenlerin yanında

Salgın nedeniyle aylardır işsiz olan, geçim sıkıntısı yaşayan müzisyenler destek beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Kusura bakmasınlar’ açıklaması gelmişti. Halk TV, salgında yalnız bırakılan müzisyenlere soluk olmak için dayanışma gecesi düzenliyor. Serhan Asker’in sunumuyla bu akşam canlı yayınlanacak programda usta isimler yer alacak.

Koronavirüs sürecinde unutulan, desteksiz kalan ve yok sayılan müzisyenler geçim sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiriyor. Desteksiz tam kapanmada çalışamayan birçok sanatçı, enstrümanlarını satarak ayakta kalmaya çalıştı. 

Gelişmiş ülkeler, kapanma sürecinde sanatçılara sahip çıkarken Türkiye’de sektör, telafisi mümkün olmayan yaralar aldı. Bu süreçte 100’den fazla müzisyen intihar ederek yaşamına son verdi. 

‘Kusura bakmasınlar’

Müzik emekçileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi günü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada da umduğunu bulamadı. Sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzik yasağını ise 24.00'e çektiklerini duyurdu. Gece 12’den sonra müzik kısıtlamasının süreceğini belirten Erdoğan, "Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 00:00'a çekiyoruz; kusura bakmayın kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamasını Halk TV'de yorumlayan sanatçılar kararı 'ideolojik' bulurken, virüsün gece 00.00'dan sonraki etkinliği sorgulandı. 

Halk TV sanatçıların yanında 

Halk TV, kaderine terk edilen sanatçılar için harekete geçiyor. Bir ekran klasiğine dönüşen Görkemli Hatıralar, sözü sanatçılara bırakıyor. Programda sanatçılar Ali-Aysun Kocatepe, Soner Olgun, Ender Balkır, Belkıs Akkale, Hilmi Yarayıcı, Vahit Berkay, Onur Akın, Çelo Boluz, Kahtalı Mıçı, Mazlum Çimen, Hüseyin Turan, Emrah Karaca, Mustafa Özarslan, Grup Gündoğarken, Grup Redd yer alacak. 

'24.00'ten sonra da varız'

Twitter hesabından program ile ilgil bir mesaj paylaşan Serhan Asker, "Önümüzdeki pazar akşamı salgında zorda kalan müzisyenler için Görkemli Hatıralar Dayanışma Gecesi yapıyoruz. Yayının ucu açık.. 24.00'ten sonra da varız. @halktvcomtr de kalın" dedi. 

 

 

Etiketler :