Halk TV dün gece yayınlamıştı. Yalanlama çabaları boşa düştü

Ferit Demir cinayeti çözen görüşmeyi dün gece açıklamıştı. Halk TV'nin açıkladığı o anları yalanlama çabasına giren bazı yayın organlarının çabaları ise boşa düştü.

Dün gece Ferit Demir'in yaptığı haber ile ilgili yayın organlarının yalanlama çabaları boşa düştü. Halk Ana Haber'de Ece Üner o anları böyle açıkladı ve yalanlama çabasına giren yayın organlarına bazı soruları sordu.

HALK TV DÜN GECE AÇIKLADI SAVCILIK DOĞRULADI

"Ferit demir, dün gece saat 24’te Gökmen Karadağ’ın programında ilk kez bir ses kaydından bahsetti. Halk TV o haberi, “cinayeti çözecek görüşme kaydı” diye duyurdu. Ferit Demir, bu kaydın dosyaya da girdiğini söyledi. O saatten bu vakte kadar, bazı televizyon kanalları haberi yalanlamak için yayın üstüne yayın yaptı. Savcılıktaki bir belge bugün ortaya çıktı. İfadeler Ferit demir’in anlattığıyla aynı bağlamda.

adsiz-tasarim.png

Peki olay ne? Bir de biz anlatalım:

Tutuklanan amca Salim Güran, yanında çalışan R.A adlı 15 yaşındaki işçisiyle bir konuşma yapıyor. O konuşma şu anda ekranda… Tam olarak aralarında şu konuşma geçiyor:

Şimdi, hem tutuklu amca cezaevinden yeniden sorgulanmak üzere savcılığa getirildi, hem de dün adli kontrolle serbest bırakılan 15 yaşındaki RA tekrar gözaltına alındı.

Şimdi Halk TV’nin haberini yalanlamak için üstün bir çaba içine giren, hayli enerji harcayan o televizyon kanalları, o yayınlarını nasıl izah edecek merak ediyoruz."

"DOĞRUNUN PEŞİNDE KOŞACAĞIZ"

Ferit Demir canlı yayına bağlanarak bu süreci şöyle açıkladı:

"Herkes yaptığı işle övünür. Biz yaptığımız işle doğrunun peşinde koşmaya devam edeceğiz. Bir gerçek var ve biz o gerçeğin peşini bırakmayacağız. Halk TV'nin habercilik anlayışı vardır. En iyi haber teyit edilmiş haberdir. O telefondan geri getirilen konuşma kayıtlar Salim Güran'a şu an soruluyor. Az evvel sizin okuduğunuz o görüşme, R.A ile saat 15.50'de yapılmış ve 18'e kadar görüşmeler belli aralıklarla devam etmiş. Dolayısıyla biz her zaman gerçek olayı duyurmaya devam edeceğiz. Dün R.A serbest bırakılmıştı. Bugün soruşturma savcısı itiraz etti ve yakalanarak tekrar buraya getirildi. Daha sonra da Salim Güran'ın kardeşinin eşi Hediye Güran sorgulanacak. Hediye Güran'ın Narin'in kaybolduğu saatlerde eve sık sık girip çıktığı tespit edilmişti."

Kaynak:halktv.com.tr