Gurme sucuğun içinden baş eti çıktı: Ünlü kasap kırmızı listeye girdi

Gurme sucuğun içinden baş eti çıktı: Ünlü kasap kırmızı listeye girdi
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Adana’da denetlenen bazı işletmelerin ürünlerinde ciddi usulsüzlükler tespit edilirken, ünlü bir firmanın sattığı dana sucukta sakatat (baş eti) bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını koruma amacıyla yürüttüğü denetimler kapsamında “taklit veya tağşiş yapılan gıdalar” listesini güncelledi. Bakanlığın guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yayımlanan son listede Adana’daki bazı işletmelerde yapılan denetimlerde ciddi usulsüzlükler tespit edildi.

Denetimlerde, ‘Meydan Et ve Et Ürünleri’ adlı işletmede satılan Ceyhun Gurme marka dana sucukta sakatat (baş eti) bulunduğu belirlendi.

adana.jpg

TEK TIRNAKLI HAYVAN ETİ TESPİT EDİLDİ

Bakanlığın listesinde daha önce de ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti tespit edilen seyyar satıcı Adem Tozman’ın ürünlerinde yeniden usulsüzlük saptandı. Yüreğir ilçesindeki tezgâhında satılan et ürünlerinde at ve eşek gibi tek tırnaklı hayvanlara ait kalıntılara rastlandı.

public.jpg

Seyhan ilçesinde faaliyet gösteren ‘Topal Et’ adlı işletmede ise ısıl işlem görmüş dana sucukta kanatlı eti ve sakatat (baş eti) bulundu.

SUCUK VE KEBAP HARCINDA TAVUK ETİ

Denetimlerde Yüreğir ilçesindeki ‘Hira Et ve Et Ürünleri’ adlı işletmede satılan sucukta kırmızı et yerine kanatlı eti tespit edildi. Çukurova ilçesinde faaliyet gösteren ‘Yemekon Gıda’ adlı işletmenin dana-kuzu kebap harcında da tavuk eti kullanıldığı ortaya çıktı.

ZEYTİNYAĞINA TOHUM YAĞI KARIŞTIRILMIŞ

Öte yandan Sarıçam ilçesindeki ‘Express Et ve Balık’ adlı işletmede satışa sunulan kuzu but kıymada kanatlı eti tespit edildi. ‘Köse Gıda ve Şarküteri’ adlı işletmede satılan natürel sızma zeytinyağlarına ise tohum yağı karıştırıldığı belirlendi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi