Gül'den Gergerlioğlu ve kapatma davası açıklaması

Gül'den Gergerlioğlu ve kapatma davası açıklaması
11'inci Cumhurbaşkanı ve AKP kurucularından Abdullah Gül, HDP’ye açılan kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini yanlış bulduğunu belirtirken, parti kapatmalar ve dokunulmazlıkların kaldırılmasının uanlış olduğunu belirtti.

11'inci Cumhurbaşkanı ve AKP kurucularından Abdullah Gül, HDP’ye açılan kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini yanlış bulduğunu belirtirken, parti kapatmalar ve dokunulmazlıkların kaldırılmasının terör örgütlerinin işine geldiğini söyledi. Gül, “Aynı hataları yapmanın bu güzel ülkeye büyük zararlar vereceği kanaatindeyim” dedi.

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Gül, ''Şiddetle hiçbir ilgisi olmayan, geçmişi bilinen, ayrım gözetmeden insan hakları savunuculuğu yapan bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve parti kapatma davasının açılması, Türkiye’de daha çok demokrasi ve hukuk ihtiyacı olduğunu reform paketleriyle açıklama çabasında olan hükümete ve ülkemize bir yük olacaktır. Tüm bunlar 90’lı yıllarda yaşanmış ve Türkiye aleyhtarlığına ve Türkiye’nin izolasyonuna büyük bir fırsat vermiştir. Daha sonra o günleri unutturmak için çok çabalar sarf edildi. Parti kapatmalarının ve dokunulmazlıkların kaldırılmasının terör örgütlerinin çok işine geldiğini daha önceki deneyimler göstermiştir'' diye konuştu. Gül ayrıca, Türkiye'nin yakın siyasi tarihinde yaşanan gelişmelerin örneklerinin olduğuna dikkat çekerek, ''Aynı hataları yapmanın bu güzel ülkeye büyük zararlar vereceği kanaatindeyim” dedi.

Etiketler :