GSM operatörleri yine sınıfta kaldı

GSM operatörleri yine sınıfta kaldı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde iletişim kesilmiş, yardım çalışmaları aksamıştı. Dün akşam Hatay'daki deprem, operatörlerin yetersizliğini bir kez daha ortaya koydu.

Kahramanmaraş’taki depremlerden sonra dün Hatay’da 3 dakika arayla 6.4 ve 5.8’lik depremler meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından GSM şirketleri, önlem aldıklarını açıklamıştı ancak son depremler operatörlerin hazırlıksız olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Depremde iletişim kesintileri yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan iletişim kesintisi bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını da etkilemiş, depremden kurtulan vatandaşlar, yakınları ile iletişim kurmakta zorlanmıştı.
İletişimdeki bu aksaklık nedeniyle hem depremzedelerin hem de bölgede arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerin tepkisini çeken GSM şirketleri önlemlerini aldığını açıklamıştı.
Ancak Hatay'da meydana gelen son iki depremde de yaşanan iletişim kesintisi GSM operatörlerinin yetersizliğini bir kez daha ortaya koydu.

Etiketler :