Gözler Türkiye’nin konuştuğu davada: İlk gelen tefecilikle suçlanan Semih Kaya oldu, Erzan annesinden bahsederken ağladı

Fon vaadiyle aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 18 kişiyi 44 milyon dolara yakın dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan’ın duruşması bugün görülüyor. Duruşmaya ilk gelen isim ‘tefecilikle’ suçlanan Semih Kaya oldu. Turan ve Belözoğlu, mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmadı. Erzan, duruşmada annesinden bahsederken ağladı, "Beni görünce dolar gördüklerini söylüyorlardı" dedi.

Fatih Terim Fonu' vaadiyle aralarında Arda Turan ve Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan bu gün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can ve Asiye Öztürk katıldı.

Duruşma için adliyeye ilk gelen isim ise duruşmada tanık olarak dinlenecek Semih Kaya oldu.

whatsapp-image-2024-01-12-at-10-37-41.jpegYunanistan ekibi Panathinaikos'un teknik direktörü Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı, Mert Zeydanlı ve Terim Arıcan ise duruşmaya ilk kez müşteki olarak geldi.

ARDA TURAN, EMRE BELÖZOĞLU VE SELÇUK İNAN MAZERET BİLDİRDİ

Duruşmaya "müşteki" sıfatıyla katılması beklenen Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın mahkemeye mazeret dilekçesi gönderdikleri belirtildi. "Tanık" olarak dinlenilmesine karar verilen Nur Erkasap'ın ise "rapor" sunduğu öğrenildi.

Turan, 7.5 milyon dolarla sisteme en çok para kaptıran isim oldu.

ekran-alintisi.png

SEÇİL ERZAN ANNESİNİ ANLATIRKEN AĞLADI

Türkiye’nin konuştuğu ‘Seçil Erzan davasına’ yoğun bir ilgi var. Adliyenin en büyük salonu tamamen doldu. Duruşmada ilk dinlenen isim Seçil Erzan oldu. Savunması süren Erzan’ın saçlarına fön yaptırdığı görüldü.

Erzan, annesinin yaşadığı sağlık sorununu anlattığında duygusallaştı ve kısa bir süre ağladı. Erzan, babası ile ilişkisinin ise problemli olduğunu kaydetti.

‘BENİ GÖRÜNCE DOLAR GÖRDÜKLERİNİ SÖYLÜYORLARDI’

Erzan, işinde çok hırslı ve istekli olduğunu anlatan belirterek, bir çok kişiye çok fazla para kazandırdığını söyledi.

Erzan, çevredekiler ‘Seçil’i gördüğümüz zaman gözümüzün önüne dolar geliyor’ diyorlardı” diye konuştu. Erzan, tefeci olarak suçladığı Atilla Baltaş’ın kendisine istemediği halde para getirdiğini kaydetti. Erzan, Baltaş aracılığıyla Ankara’daki bir kişiden aldıkları 250 bin doları bir yıl içinde 650 bin dolar olarak ödediğini söyledi.

1704245145644-secil-erzan-039-in-kirik-cep-telefonunun-bilirkisi-raporu-181-bin-538-bin-mesaj-incelendi-2406-dhaphoto-6-1.jpg
Seçil Erzan'ın kırık telefonu

‘ATİLLA BALTAŞ’TAN ÇOK KORKUYORDUM’

Erzan, Atilla Baltaş’tan çok korktuğunu kaydederek “2020’den itibaren, parayı birinden alıp diğerine ödemeye başladım” dedi.

Erzan, tefeci olmakla suçladığı Süleyman Aslan’dan ilk parayı 1 Mart 2022’de 10 milyon TL olarak aldığını söyledi. Erzan, AKP eski Meclis Üyesi Nuri Köşkdere’den de para aldığını söyledi. Erzan, “Ali Yörük de, Nuri Köşkdere’nin benden para kazandığını görünce o da 5 milyon lira getirdi” dedi.

‘ÇEVREMDEKİLERİN HAYAT STANDARTLARI YÜKSELDİ’

Süleyman Aslan’dan aldığı 10 milyonu bir ay içinde 14 milyon TL olarak ödediğini kaydeden Erzan, bu kişinin yoğun baskısı altında olduğunu kaydetti.

Erzan, kuzeni Tanın Yılmaz’ın eşi Merve Yılmaz’ın da kendisinde çok fazla para aldığını kaydederek, “Merve Yılmaz’ın yakınlarına 1.1 milyon dolar fazla para verdiğini söyledi. Bu süreçte, benden para alan herkesin yaşam standardı yükselmişti” diye konuştu.

‘SELÇUK İNAN’IN PARASI FIRAT ÖZDEMİR’E GİTTİ’

“Aldığım para 1 saat içinde başka birine gidiyordu” diyen Erzan “Semih Kaya benden fazla para aldı. Selçuk İnan şubeye sık geliyordu. Selçuk İnan’dan aldığım parayı Fırat Özdemir’e ödedim. En son, Emre Belözoğlu’na fon olduğunu söyledim” diye konuştu.

İnan, sisteme 1.5 milyon dolar para kaptırmıştı.

fatma-erzan.jpeg
Seçil Erzan'ın annesi Fatma Erzan (Solda)

‘BEN ALINDIKTAN 2 GÜN SONRA ANNEMİ SOKAĞA ATTILAR’

Annesinin Çorlu’da ipotek ettiğini belirten Erzan, “Bu olay olduktan 2 gün sonra annemi sokağa attılar. Bunu da Hasan Esdal yaptı. Ben şunu istiyorum. MASAK herkesin hesabını araştırsın. Benim uhdeme giren bir para olmadı. Ben, kuru bir canımla kaldım” dedi. Erzan’a yönelik çok sayıda icra takibi de bulunuyor.

‘ABLA ÇANTADA BİR ŞEY VAR ÖTÜYOR’

Semih Kaya’ya verdiği çantada GPS cihazı çıkma olayına da değinen Erzan, “Çantaya 185 bin dolar koyup Semih’e verdim. Semih Bodrum’a gitti. Akşam beni aradı. ‘Abla bu çantada bir şey var. Ötüyor bu’ dedi. Daha sonra cihaza takılı numarayı söyledi. Numaraya bakınca Atilla Baltaş’ın koyduğunu anladım” dedi.

whatsapp-image-2024-01-12-at-12-51-38.jpeg
Semih Kaya’nın çantasında çıkan GPS cihazı

Emre Belözoğlu’ndan aldığı 4.2 milyon dolardan 700 bin doları Semih Kaya’ya, 300 bin doları Fırat Özdemir’e verdiğini kaydetti. Erzan, anılan paradan 700 bin doları da Barış Tari’ye verdiğini belirterek “Bu kişi bana, ‘Ayhan Akman’a çok para kazandırmışsın. Bana da kazandır’ dedi” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-01-12-at-12-52-14.jpegSeçil Erzan, Semih Kaya’nın kendisinde aldığı para ile villa aldığını söyledi.

‘DOLANDIRICI OLSAM BAŞKA BİR HAYATIM OLURDU’

Tefeci olarak para aldığı isimlerden birinin de Hasan Esdal olduğunu kaydeden Erzan, “Dolandırıcı olsaydım başka bir hayatım olurdu” dedi.

Erzan, ağlayarak “İşimi kaybettim. Hayatım karardı. Kimilerinin kızıydım, kimileri için ‘Seço’ydum. Korkunç paralar kazanan insanlar oldu. Arda’nın bana aldığı saati beni darp ederek benden aldılar. Babam ölmüştü. Annemi göremiyordum. Aylardır televizyon izlemiyorum" dedi.

‘ÇORLU’DAKİ EVDE ZORLA SENET İMZALATTILAR’

Seçil Erzan, sistemin patladığı gün olan 7 Nisan günü yaşadıklarını “O gün işe gitmedim. Direkt Çorlu’ya gittim. Önce babamın mezarına gittim. Sonra eve döndüğümde kapıda beni bekleyenlerin olduğunu gördüm. Erkan Ergene, Hüseyin Eligül ve Mojtaba Haghani kapıdaydı. Hepsinin elinde kağıtlar vardı. O akşam bana bir çok senet imzalatıldı. Mojtaba Haghani de üzerimde baskı kurarak o videoyu çektim” diye anlattı. Erzan, Haghani’nin kendisinden 250 bin dolar fazla para aldığını öne sürdü.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :