Gözaltına alınan emekli amiraller kimdir?

Gözaltına alınan emekli amiraller kimdir?
103 emekli amiral, Montrö'nün tartışmaya açılması ve tarikatçı bir amiralin görev yapmasına izin verilmesine tepki gösteren bir bildiri yayımladı. Bildirinin ardından bu sabah saatlerinde 10 amiral gözaltına alındı, 4 amiral ise ifadeye çağırıldı.

103 emekli amiralin geçtiğimiz günlerde yayımladığı bildiri ülke gündeminde ses getirdi. Bu sabah saatlerinde bildiride imzacı olan 10 amiral gözaltına alındı. 4 amiralin ise ifadeye çağırıldığı bildirildi. Gözaltına alınan isimler şöyle oldu, Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal.

Gözaltına alınan isimlerden olan Koramiral Kadir Sağdıç Güney Deniz Saha Komutanı'ydı. Balyoz'dan 3 yıl 4 ay hapis yatmıştı.

Emekli Tümamiral Türker Ertürk ise Deniz Harp Okulu Komutanıydı ve Balyoz Davası'ndan 4.5 yıl hapis yattı. 

Emekli Koramiral Atilla Kezek ise 2013'te kumpas davalarına tepki olarak Deniz Kuvvetler Kurmay Başkanlığından istifa ederek emekli olmuştu.

Tuğamiral Ali Sadi Ünsal da Balyoz davasında tutuklanan isimler arasındaydı. Kansere yakalanan Ünsal'ın kanser tedavisi hala devam ediyor. 

Öte yandan gözaltına alınan isimlerden Cem Gürdeniz, "Mavi Vatan" tanımının isim babası olarak biliniyor. 

 

Etiketler :