Görkemli Hatıralar’ın Efkar Tepesi’ndeki yayınına engel

Görkemli Hatıralar’ın Artvin Efkar Tepesi’nde yapacağı yayına Kaymakamlık izin verilmedi. ‘Canınız sağolsun’ diyen Serhan Asker, Görkemli Hatıralar’ı Fakir Bayburt’un Efkar Tepesi, kitabından alıntı yaparak açtı.

Her hafta Türkiye'nin bir başka köşesinden seyircisiyle buluşan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar bu hafta Artvin'den yayın yaptı.

Artvin Efkar Tepesi’nde yapılması planlanan programa ise Şavşat Kaymakamlığı tarafından izin verilmedi.

'Siz buradan yayın yapamazsınız'

Programın girişinde konuya ilişkin açıklama yapan Serhan Asker, "Aslında Fakir Baykurt'un 1954 yılında öğretmenlik yaptığı ve her akşama doğru gittiği Efkar Tepesi'nden yayın yapacaktık fakat kaymakamlık izin vermedi. Efkar Tepesi, Şavşat'ın tanıtılması için yapılan bir tepe ve bir tesis yapıldı orada. 'Efkar Tepesi' kitabı elimde şu an Fakir Baykurt'un ve o tepeden Fakir Baykurt'u da Köy Enstitüsü ruhunu da selamlamış oluruz dedik fakat kaymakamlık izin vermedi. 'Siz buradan yayın yapamazsınız' dedi. Orayı aslında tanıtım için hazırlamışlar fakat kaymakamlık yasak koydu. 'Halk TV buradan yayın yapamaz' dedi." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından da konuya ilişkin açıklama yapan Asker, "Bize Şavşat efkar tepesinde yayın yapmamıza izin vermediler. Fakir Baykurt'a selam.. Bunu yayalım." dedi.

Gerekçe olarak Orhan Aydın gösterildi

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar ise kaymakamla Efkar Tepesi için görüştüğünü ifade ederek, "Kaymakam bey ilk hamlede izin verdi. 'Yapabilirsiniz' dedi. Daha sonra Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'ın katılacağını duyunca 'Tepki gelir' gibi bir yaklaşımı oldu." diye konuştu.

Serhan Asker ise, "Cilavuz'da da vali bey 'Orada yayın yapamazsınız' demiş. AHaber gittiği her yerde mikrofonu izin almadan açıyor. ATV, CNN'e her yer açık. Halk TV'ye neden açmıyor musunuz? Halkın kanalı. Avrupa'da da en çok izlenen haber kanallarının başında geliyor. Niye bu yasaklar? Geçecek o yasaklar geçecek" dedi.

'O kaymakam gider Şavşat ve Efkar Tepesi kalır'

Konuya dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Orhan Aydın, "Şavşat kaymakamı beni gerekçe! gösterip Halk TV Görkemli Hatıralar’ın Efkar Tepesi’nden canlı yayınına izin vermemiş.. Bu memleket kimin? Ben Şavşatlı’yım o kaymakam yarın gider Şavşat ve Efkar Tepesi ve Fakir Baykurt ve Şavşatlılar kalır." diye yazdı.

Suç duyurusunda bulunacak

Bir paylaşım daha yapan Aydın, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Aydın, "Yasakçı Şavşat Kaymakamı ilgili suç duyurusunda bulacağım. Burası Anadolu biz ne gaddarlar, yasakçılar, sansürcüler gördük hepsinin adı tarihin çöplüğünde." ifadesini kullandı.

TT listesine girdi

Halk TV izleyicileri tepkilerini Twitter'da dile getirdi. 5 binin üzerinde tweet atıldı ve #efkartepesi etiketi Trend Topic listesine girdi.

whatsapp-image-2022-03-19-at-12-39-26.jpeg