Gezi'de hayatını kaybedenlerin ailelerinden tepki: Aydınlarımızı içeri attılar, katiller dışarıda geziyor.

Gezi davasında, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verilmesine ilişkin tepkiler sürüyor. Halk TV Gezi'de hayatını kaybedenlerin anne babalarının seslerini duyurmaya devam ediyor.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verildi.

Halk TV Ana Haber Bülteni'nde konu ile ilgili değerlendirmeler de yapan İrfan Değirmenci "Yargıdan, hukuktan, adaletten söz edeceksen bu anaların gözünün içine bakın ve söyleyin. Çocuklarını öldürenlere ne ceza verildi" diyerek Gezi direnişinde evlatlarını kaybeden annelerin babaların seslerini duyurdu.

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden çocuk ve gençlerin aileleri Gezi Davası'ndan çıkan karara böyle tepki verdi...

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz: Bu ülkede bir kez daha adaletin olmadığını gördük. Tutuklanması gerekenler bizim çocuklarımızı katleden insanlar. Berkin'in katili, Ali İsmail'in katilleri, diğer evlatlarımızın katilleri cezalandırılmamışken, Bu insanların cezalandırılmasını kınıyorum.

Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan: Adalet istiyoruz. Adalet, adalet, adalet. Aydınlarımızı içeri attılar, katiller dışarıda geziyor. Katilleri yargılamıyorlar. Katilleri kimlerin savunduğunu da biz biliyoruz. Gezi halktır, Gezi yargılanamaz. Gezi'yi savunuyoruz.

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan: Üzgünüz, öfkeliyiz, mücadelemize devam edeceğiz.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan: Gezi onurumuzdur. Gezi'ye kimseye laf söylettirmeyiz. Onlarda Gezi'nin savunucularıdır. Haksızlığa karşı mücadele etmiş insanlardır. Yürekten inanıyorum onlar en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşacaklar.

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş: Yüce Türk yargıçlarına, yüce Türk halkına soruyorum. Adalet öldü mü? Adalet yaşıyor mu? Adaleti bekliyoruz.