Gezi tutsaklarından mesaj: Gezi bu toprakların özgürlük ateşidir, o ateş yanacak

Gezi Davası'nda ağız cezalara çarptırılan 17 kişi Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Avukat Evren İşler Halk TV ekranlarında tutukluların mesajlarını iletti. "Gezi bu toprakların özgürlük ateşidir, o ateş yanacak"

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verildi.

Gezi davası avukatlarından Evren İşler Halk TV ekranlarında yayınlanan Şule Aydın ile Kayda Geçsin programında tutukluların mesajını iletti.

Silivri Cezaevine gönderilen Gezi Davası tutuklularıyla görüşen İşler, "Herkse selamları var. Durumları moralleri gayet iyi. Koğuş demeye dilim varmıyor, odalarına bugün yerleştiler. Belki sonra bunu da konuşmak lazım, cezaevi koşullarını. Biliyorsunuz orada siparişle herşeyi temin ediyorsunuz. Siparişlerini verdiler. Televizyon dahil. Yerleri belli olduktan sonra hesaplarına para yatırıldıktan sonra sipariş verdiler ama bugün mesai saatleri yetmedi. Yarından itibaren buzdolapları da televizyonları da gelecek.

İlettiklerini söyleyeyim. 'Biz insan, toprak, hava ve su için adalet istedik. Biz adaleti sadece kendimiz için istemedik. Gezi'yi savunduk, Gezi Direnişi'ni savunmaya devam edeceğiz. Hukuksuz bir yargılama sonucunda dört duvar arasındayız. Gezi bu toprakların özgürlük ateşidir, o ateş yanacak' dediler" diyerek son durumu aktardı