Gerici Akit, mahkemenin beraat kararı verdiği oyuncuyu hedef göstermeye devam ediyor

Gerici Akit, mahkemenin beraat kararı verdiği oyuncuyu hedef göstermeye devam ediyor
Oyuncu Umay Anadolu Kaboğlu, yargılandığı davadan beraat etmesine rağmen gerici Yeni Akit tarafından hedef gösterildi.

Oyuncu Umay Anadolu Kaboğlu, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin yaşandığı gece bir hacker grubu tarafından hacklendi. Kaboğlu, Twitter adresinden ezana hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl hapis istemiyle yargılandı. Yargılama sonucunda Kaboğlu hakkında beraat kararı çıktı.

DuvaR'dan Anıl Mert Özsoy'un haberine göre; oyuncunun beraat kararı almasına rağmen, Yeni Akit gazetesi “ezan düşmanı” diyerek Kaboğlu’nu kamuoyunda hedef göstermeye devam etti.

Akit'in haberinde iğrenç ifadeler

Marmara Üniversitesi’nde sinema televizyon bölümü öğrencisiyken dizi sektöründe oyunculuk yapmaya başlayan Kaboğlu, 15 Temmuz gecesi bir hacker grubu tarafından atılan tweetin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinde 9 saat boyunca sorgulandı. Hacker grubunun Kaboğlu’nun Twitter hesabını çaldığını açıklamasının ardından serbest bırakılan genç sanatçı, kendisine açılan dava için savcıya tekrar ifade verdi. Soruşturma sonucunda beraat eden Umay Anadolu Kaboğlu, Yeni Akit tarafından yapılan haberde “Sanatçı bozuntusu”, “ezan düşmanı”, “oyuncu bozuntusu” ifadeleriyle hedef gösterildi.

Geri Akit hedef göstermeye devam ediyor

Bu hedef göstermeler sonucunda ölüm tehditleri alan ve bir kesim tarafından sosyal medyada hakarete uğrayan Kaboğlu’nun yaptığı başvuru sonucunda İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği Yeni Akit’te yer alan haberin kaldırılmasına hükmetti. Mahkeme kararına rağmen Yeni Akit haberi kaldırmadı. Yeni Akit muhabiri Faruk Arslan imzasıyla yayınlanan “Ezana küfretti Akit’i yasaklattı” başlıklı ikinci haberde Kaboğlu bir kez daha hakaretlerle hedef gösterildi.

"Karalamalar sonucu mesleğimi yapamıyorum"

Suçsuzluğunun ispatlanması ve beraat kararı almasına rağmen yapılan bu haberler sonucu sağlığı bozulan ve sanat hayatında zorluklar yaşadığını belirten Kaboğlu, “Haberin değeri ve kişinin öz hakları gibi kavramlardan bir haber olan sözde ‘haber’ kuruluşlarınca yapılan karalamalar sonucu mesleğimi eskiden yer aldığım platformlarda gerçekleştiremiyorum maalesef. Beni hiç tanımayan biri adımı arama motoruna yazdığında yanlı kuruluşların karalamalarını görüyorlar” dedi.

"Hukuksal mücadelemden vazgeçmiyorum"

Yasal sürecin Anayasa Mahkemesi’nde devam ettiğini belirten Kaboğlu, açıklamalarını şu sözlerle bitirdi:

“Beraatimden sonra bu kanalların habercilik esaslarına göre haber yapmadıkları ve özlük haklarıma zarar verdikleri gerekçesiyle çok kez mahkemeye başvurdum, sadece Yeni Akit’e bu karar çıktı.Şimdi konu Anayasa Mahkemesi’nde. Ben hukuksal mücadelemden ve mesleğimi özgürce yapma hayalimden vazgeçmiyorum, umarım bu süreç daha fazla uzamaz. Sadece mesleki değil insani olarak da durumun hak ihlali olduğunu düşünüyorum.”

Umay Anadolu Kaboğlu kimdir?

Umay Anadolu Kaboğlu, 5 Ağustos 1994 tarihinde İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Bugünün Saraylısı, Ömrüm Sessiz Bir Çığlık ve Filinta dizilerinde rol aldı.

25 yaşındaki genç oyuncu, bir hacker grubu tarafından sosyal medya hesabı kırılarak atılan bir tweet nedeniyle gerici/yandaş basın organları tarafından hedef gösterilmiş ancak çıktığı mahkemelerde beraat etmişti. Buna rağmen gerici/yandaş medya kendisini hedef göstermeye devam ediyor.

Etiketler :