Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeniden cezaevine götürüldü

Gözaltına alınmasının ardından anjiyo olan Gergerlioğlu, yeniden cezaevine götürüldü. Oğlu Salih Gergerlioğlu, Twitter'da "Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar" mesajını paylaştı. HDP'li Oluç ise "Doktorlara baskı yapıldı" dedi.

Hakkında verilen hapis cezasının onanmasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu dün akşam Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Oğlu Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Babamı tutuklamaya geldiler" dedi.

Salih Gergerlioğlu daha sonra yaptığı paylaşımda ise Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hastanede olduğunu duyurdu. Twitter'dan "Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak" diyen Salih Gergerlioğlu, "Babamın anjiyosu yapıldı. Tansiyonunun yüksek olmasından dolayı yoğun bakıma alındı. Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi" dedi. 

"Babamı kaçırdılar" 

Ancak bugün Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Salih Gergerlioğlu babasının hastaneden cezaevine götürüldüğünü yazdı. Gergerlioğlu, "Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar" dedi.

 

Babası ile ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaşan Salih Gergerlioğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Sincan 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiğini açıkladı.

 

"Dokorlara baskı yapıldı"

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, dün akşamdan beri yaşanan süreci Halk TV'de anlattı. Oluç, Gergerlioğlu'nun hastaneden çıkarılması için doktorlara baskı yapıldığını söyledi. Gergerlioğlu'nun da hekim olduğunu belirten Oluç, "İnsan hakları ihlalleriyle çok ilgilendi vekilliği boyunca, maalesef bunu da birebir yaşadı" dedi. Oluç, şunları kaydetti: 

"Evinden alınma durumu insanlık dışı bir durum. Meclis'ten çıkarılırken de aynı durum yaşandı. Savcılık 'Evinde yakalandı' diye açıklama yapıyor. 10 gün boyunca genel merkezimizde bulunuyordu, daha sonra açıklama yaparak 'Evime geçiyorum' dedi. Savcılığın 'Evinde yakalandı' demesi kadar tuhaf bir durum yok. 

Hastaneye götürüldükten sonra rapor aldı. Darp ve tansiyonun yükseldiği tespit edildi. Hastanede durması gerekirken cezaevine götürüldü. Cezaevinde tansiyonu yüksekselince tekrar hastaneye götürüldü. Tetkikleri yapıldı. Başka bir kapıdan acelece yoğun bakımdan çıkarıldı. Vekillerimizin beklediği kapıdan çıkarılmıyor. 

"Bu iktidardan her şeyi bekliyoruz"

Bu iktidardan her şeyi bekliyoruz. Buradaki tuhaflık şu. Doktor raporu var, kendisi de doktordur. Doktorlara baskı yapıldı, oradan çıkarılması konusunda. Gergerlioğlu, vekilliği sürecinde insan hakları ihlalleri ile ilgili çok ilgilendi. Yapılanlar hiçbir ahlaka sığmayan bir tutum. Kendisi cezasını biliyor, atılacak adımları biliyor. 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul: Hastaneden kaçırıldı

Ankara Şehir Hastanesi önünden canlı yayına bağlanan HDP Gaziantep Milletveki Mahmut Toğrul da, "Vekilimiz hastaneden kaçırıldı" dedi. 

Toğrul, "Saat 11.00 gibi Ankara Şehir Hastanesi'ne geldik. Burada anjiyo yapıldığını biliyoruz. Hastane yetkililerinden hiç kimse bizi bilgilendirmedi. Ring aracının getirildiğini gördük, çıkarılacağını bize ilettiler. Biz o aracın orada beklerken, korsanvari şekilde vekilimiz hastaneden kaçırılarak götürüldü. Sağlık durumu nedir? Bu kaçırılma biçimi ne kadar ahlaki,vicdani ve insanidir. Bunu kamuounun vicdanına bırakıyorum" dedi. 

Sağlık durumu hakkında hastaneden bilgi verilmediğini söyleyen Toğrul Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimler yapıldığını belirtti. Gergerlioğlu'nun nereye götürüldüğü konusunda da kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Toğrul "Dün gece Sincan'a götürüldüğü için yine Sincan'a götürüldüğünü düşünüyoruz" dedi. 

"Avukat arkadaşlar cezaevine gidecek" diyen Toğrul, bundan sonra atılacak adımlarla ilgili genel merkezde karar vereceklerini belirtti.