Gergerlioğlu: İktidara yakın hukukçular bile bu karara 'doğrudur' diyemiyor

Gergerlioğlu: İktidara yakın hukukçular bile bu karara 'doğrudur' diyemiyor
Anayasa Mahkemesi, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlik nedeniyle oy birliğiyle reddetti. Gergerlioğlu konuya ilişkin açıklama yaptı.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği Twitter'da yaptığı bir haber paylaşımı gerekçe gösterilerek düşürüldü. Anayasa Mahkemesi (AYM) ise bugün milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlik nedeniyle reddetti. Gergerlioğlu AYM'nin kararına ilişkin yaptığı açıklamada kararı doğru bulan iktidara yakın tek bir hukukçunun bile bulunmadığının altını çizdi. "Birkaç gün sonra cezaevine girebilirim ama hepimizin en son sığınağı AYM’dir" diyen Gergerlioğlu, suç işlemediği halde vekilliğinin düşürüldüğünü ifade etti. 

Gergerlioğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Halkın her kesimine mesaj veren sivil direniş sergiledik ve bunun hem Türkiye kamuoyunda hem de dünyada yankı bulduğunu herkes gördü. İftira ve yalan dolu bir tutanak ile 5 yıl önce beraat edilmiş bir video kullanılarak algı oluşturulmaya çalışıldı. Meclis Başkanı ve savcılığın iş birliğiyle, 10 polisin imzasıyla utanç verici bir şeye imza atmış oldular. Bu utanç tutanağı savcılığa gitti ve yakalama kararı çıkarıldı. Ardından da 158 polis bir kişiyi almaya geldi. Oradaki gazetecileri odaya kilitleyerek utanç verici görüntülerin ortaya çıkmasını engellemeye çalıştılar. Polisler vekillerimizin kollarını sıktı. Filiz Kerestecioğlu’nun çektiği video olmasa yalan ve iftiralarla kılıf uyduracaklardı ama gerçek apaçık bir şekilde ortaya çıktı ve vicdanı olan herkes buna tepki gösterdi.

"Asıl beklentimiz 3 Mart'ta yaptığımız başvurunun sonucu"

Birkaç gün sonra cezaevine girebilirim ama hepimizin en son sığınağı AYM’dir. İktidara yakın tek bir hukukçu bile ‘Bu karar doğrudur, Ömer Faruk Gergerlioğlu terör örgütü propagandası cezasına layıktır’ diyemiyor. Ben suç işlemeden milletvekilliği düşürülmüş biriyim. 

Anayasa Mahkemesi başvurumuzu yetkisizlikten dolayı reddetti ama bizim AYM'ye iki başvurumuz vardı. Biri 3 Mart'ta yaptığımız ceza dosyasıyla ilgili ve bunun hakkında karar verilmedi, onu bekliyoruz. Bizim asıl beklentimiz ve Meclis'e dönebileceğimiz karar budur. 

Adalet nöbetimi bugün bitirip yarın evime geçeceğim. Yarın teslim olma sürem bitiyor. AYM kararı açıklamazsa beni alıp götürebilirler ama bu millete bir kere daha darbe yapmış olurlar. Tek dayanağımız Türkiye halklarının ortak vicdanıdır. 

Etiketler :