Genco Erkal: Son 20 yıl galiba en zor dönem oldu!

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında yürütülen ‘Devlet büyüklerine hakaret’ soruşturması tamamlandı. Hakkında 4 yıla kadar hapsi istenen usta sanatçı HalkTV'ye bağlanarak kararı değerlendirdi.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların ihbar edilmesi üzerine 19 Nisan'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesine giderek savcılığa ifade vermişti.

İkisi 5 yıl önce atılmış 3 adet tweet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan 83 yaşındaki usta sanatçı 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. HalkTV canlı yayınına bağlanarak hakkındaki soruşturmayı değerlendiren Erkal şunları söyledi;

Son 20 yıl galiba en zor dönem oldu!

"Zor bir dönemden geçiyoruz ama ben, bizim kolay bir dönem yaşadığımızı da hatırlamıyorum. Uzun zamandır tiyatro yapıyorum ve bu 60 yıl boyunca çok zorlu dönemlerden geçtik. Askeri darbeler yaşadık, bir sürü baskı dönemi yaşadık ama yaşadığımız son 20 yıl hepsine baskın çıktı. 

Çünkü eskiden mesela böyle bir şey yoktu. Devlet büyüklerine hakaret diye bir suçun bu kadar yaygın olduğundan bahsedemeyiz. Şimdi zannediyorum ülkemiz bu konuda rekor kırıyor son yıllarda özellikle. Sürekli hakaret unsuru arıyorlar.

Kendi adıma konuşayım, ben sosyal medya kullanıyorum. Zaten yaptığım tiyaro da siyasi bir tiyatro. Başından beri böyle bir yol seçtik. Bizim işimiz var olan iktidarları eleştirmek. Hep şunu derler, 'eğer sen siyaset yapacaksan, işini bırak meclise gir' hayır. Siyaset her zaman mecliste yapılmaz. Hayatın her alanında vardır ve özellikle sanat ile siyaset iç içedir."