'Geçici Üs' Denilen Bu Çadırlar Mı? Birisi Türkiye'ye Açıklasın!

'Geçici Üs' Denilen Bu Çadırlar Mı? Birisi Türkiye'ye Açıklasın!
Kuzey Irak'ta iki günde 12 asker şehit edildi. Askerlerin şehit olmasının ardından Hakurk Sur Tepe'deki askeri üsse ait olduğu iddia edilen görüntüler büyük tartışmalara neden oldu. Görüntülerde askerlerin çadırlarının kar altında kaldığı görülüyor. Sosyal medya kullanıcıları askerlerin koşullarına isyan etti.

Kuzey Irak'ta 12 asker şehit edildi. Askerlerin şehit edilmesi ülkeyi yasa boğarken Hakurk bölgesinde askerlerin yaşadığı koşullara dair yayınlanan görüntüler kahretti.

Bir askerin çektiği iddia edilen görüntülerde askerlerin kaldığı çadırların kara gömüldüğü görülüyor. Sosyal medya kullanıcıları görüntülere isyan etti. Kimi vatandaş görüntüleri "İtibardan tasarruf diyenler bu fotoğraflara iyi baksın" sözleriyle paylaştı kimisi ise askerlerin gerçekten bu çadırlarda kalıp kalmadığına dair Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklama yapmasını talep etti.

cadir.png

HÜKÜMETE PENÇE-KİLİT SORULARI

CHP lideri Özgür Özel hükümete şehitlerle ilgili sorular sordu. Özel'in soruları şöyle:

* 20 aydır Pençe-Kilit operasyonu sürüyor. Hedefleri neydi, hedefe ulaşıldı mı?

* Ulaşıldıysa niye oradayız? Ulaşılmadıysa hedeflerine ulaşmama sebebi nedir?

* Pençe-Kilit operasyon bölgesinde kaç mehmetçiğimiz var?

* Pençe-Kilit operasyon bölgesinde ilan edilen şehitlerimiz dışında şehitlerimiz var mı?

* Ya da bazı şehitlerimiz, terör örgütünün elinde mi? Ya da canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz acaba terör örgütünün elinde mi?