Fuat Oktay'ın müstakbel eşi Hümeyra Şahin kimdir?

Fuat Oktay'ın müstakbel eşi Hümeyra Şahin kimdir?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile nişanlanan Cumhurbaşkanı Danışmanı Hümeyra Şahin'in kim olduğu merak konusu. Halen Cumhurbaşkanı Danışmanı görevini sürdüren Şahin'in 'Lacivert' isimli bir kitabı bulunuyor. Şahin, aynı zamanda Kasım 2018'e kadar Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Hümeyra Şahin hayatlarını birleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın nişan yüzüklerini taktığı çift önümüzdeki günlerde dünya evine girecek.

Evlilik kararı sonrası Hümeyra Şahin'in kim olduğu merak konusu oldu.

Hümeyra Şahin kimdir?

İstanbul'da doğdu. Tam adı Havva Hümeyra Şahin'dir. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu (1998). Marmara Üniversitesi'nde Osmanlı Bürokratik Modernleşmesi konusunda yüksek lisans yaptı. 2007-2008 yılları arasında eğitim amacıyla Londra’da bulundu. İtalyan Roma İşletme Okulu'nda Sanat ve Kültür Yönetimi alanında master programına girdi. Ulusal ve uluslararası projelerde içerik ve konsept danışmanlığı yaptı. Çeşitli edebiyat dergilerinde deneme ve öyküleri yayımlandı. Lacivert adlı ilk öykü kitabı 2012 yılında basıldı.

Şule Yayınları'ndan çıkan kitabın tanıtımı ise şöyle:

"Odanın orta yerinde, ispirto lambasının uçuk alevinde aydınlanan karmakarışık bir masa duruyordu; mürekkebi akmış kalemler, buruşturulmuş kâğıtlar, kahve sıçramış birkaç parşömen, vazoda kurumuş karanfiller ve cildi dağılmış kitap sayfaları... Pencereden esen rüzgâr, eskimiş perdeyi havalandırdıkça bu dağınıklık gölgeleniyor, sandalyeden sarkan örtünün püskülleri, gramofonun iğnesine sürtünen titrek bir kadın sesinin ağır ritmiyle sallanıyordu. Odada her şey ölüyordu."

kitap.jpg

Aktif sivil toplum çalışmaları içinde yer aldı, Meridyen Derneği'nin başkanlığını yürüttü. Uzun süre Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Hâlen Cumhurbaşkanlığı Danışmanı olarak aktif görev yapmaktadır.

'Bazen septik, bazen anarşist, bazen romantik...'

Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin sitesinde yer alan özgeçmişte Hümeyra Şahin için şu ifadeler yer aldı:

"Hümeyra Şahin, Akşam gazetesindeki köşe yazılarıyla tanındı. Farklı ilgi alanlarının yansıdığı öykülerini Lacivert adını verdiği kitapta 2011 yılında bir araya getiren yazar, on yedi farklı hikâyede; bazen septik, bazen anarşist, bazen romantik, bazen mütevekkil bir çehre ile karşımıza çıkıyor. Kitap, bir yandan yazarının sezgilerini, tanıklıklarını, beklentilerini aktarırken, diğer yandan çağına dair memnuniyetsizlikleri okura sunmaktadır. Çelişkilerin zenginliğinden beslenen hikâyeler, kimi zaman tarihin katmanlarında, kimi zaman da yerkürenin genişliğinde, estetiğin iptila ettiği bir ölçü ve denge arayışında kıvamını bulur. Kitap, yer yer bir çocuğun gözünden geçmişin silik anlarını yaşadığımız çağın yitiklerinde parlatırken, okurunu; şehirlerin birbirine hiç benzemeyen sokaklarında yeni tanıklıklara davet eder. Şahin, Lacivert'te mizaçları ve meşrepleri ortak bir noktada buluşturan doğal insanlık hâllerini, toplumun aynasında gözler önüne sermektedir."

Hümeyra Şahin ve Hülya Koçyiğit aynı karede

Hümeyra Şahin'e ilişkin en son yapılan sosyal medya paylaşımı ise Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'a ait. Turan, "Cumhurbaşkanı Danışmanlarımız Hümeyra Şahin ve Fecir Alptekin, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Ümit Meriç ve Türk sinemamızın önemli isimlerinden Hülya Koçyiğit ile bir araya geldik" notuyla şu fotoğrafı paylaştı:

humeyra.jpg

Fuat Oktay kimdir?

1964 yılında Yozgat’ta doğdu. 1985 yılında Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1990 yılında, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans programlarını tamamladı. Aynı üniversitede endüstri mühendisliği alanında doktora derecesini alarak, havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında uzmanlaştı.

Beykent Üniversitesinde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yaptı.[1]

2008-2012 yılları arasında Türk Hava Yolları Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

TUSAŞ Yönetim Kurulu üyeliği, Türk Hava Yolları Teknik Yönetim Kurulu üyeliği ve Türk Telekom Yönetim Kurulu başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

2 Ocak 2012 tarihinden 19 Haziran 2016 tarihine kadar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüttü. 19 Haziran 2016 ile 9 Temmuz 2018 tarihleri arasında Başbakanlık Müsteşarlığı yaptı.

9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'nin ilk Türkiye cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atandı.

Wikipedia'da yer alan bilgiye göre, Oktay daha önce evlendi ve 3 çocuğu var.

Kaynak:halktv.com.tr