Fransa’nın Lyon Şehrinde Gaz Fabrikasına Terörist Saldırı!

Fransa’nın Lyon Şehrinde Gaz Fabrikasına Terörist Saldırı!
Fransa'nın Lyon şehrinde bir fabrikaya düzenlenen terör saldırısında 1 kişinin öldüğü açıklandı.France 24′ün bildirdiğine göre, Fransa’nın güneydoğusunda Grenoble şehri yakınlarında bir gaz fabrikasına yapılan terörist...

Fransa'nın Lyon şehrinde bir fabrikaya düzenlenen terör saldırısında 1 kişinin öldüğü açıklandı.

France 24′ün bildirdiğine göre, Fransa’nın güneydoğusunda Grenoble şehri yakınlarında bir gaz fabrikasına yapılan terörist saldırıda 1 kişinin ‘kafasının kesilerek’ öldürüldüğü ve birçok kişinin de yaralandığı bildirdildi.

Saldırının ardından olay yerine gelen polis, fabrikanın girişinde, başı kesilmiş bir kişinin cansız bedenini buldu. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’nin olay yerine gittiği açıklandı.

Fabrikanın Lyon’un güneydoğusunda bulunan St. Quentin-Fallavier kentinde olduğu aktarılıyor.

Saldırganın elinde IŞİD bayrağına benzer Arapça yazılı bir bayrak olduğu ve fabrikanın bariyerlerini kırarak içeri girdiği belirtiliyor.

Saldırganın, gaz ya da kimya fabrikası olduğu belirtilen alanın bariyerlerini araçlarıyla kırarak bölgede patlamaya neden olduğu bildiriliyor. Patlamanın ise fabrikadaki gazlardan mı yoksa bombalı bir saldırı yüzünden mi gerçekleştiği ise henüz netlik kazanmış değil.

Olayla ilgili olarak 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fransa Ocak ayında Paris’te Charlie Hebdo dergisine ve bir Yahudi marketine gerçekleştirilen terörist saldırılar sonrası güvenlik alarmını en üst düzey seviyeye çıkarmıştı. Ocak ayındaki trajik saldırılarda, 3 saldırgan da dahil 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Dünya basını, fabrika saldırısının Paris saldırılarından sonra gerçekleştiğine dikkat çekiyor.