Filistin-İsrail Savaşında Son Durum: Ölü Sayısı Giderek Artıyor!

Dün Gazze’deki Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Saldırılar nedeniyle en az 500 kişin hayatını kaybetti. Bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. İşte Filistin-İsrail savaşında son durum...

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani ve El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu en az 500 kişinin öldüğünü bildirdi. Enkaz altında da yüzlerce kadın ve çocuğun olduğu bilgisi geliyor. Açıklanan ölü sayısı sürekli artıyor. İşte Filistin-İsrail savaşında son durum:

FİLİSTİN-İSRAİL SAVAŞI SON DAKİKA GELİŞMELERİ

filistin-israil-savasinda-son-durum-3.jpg

İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne 10. gününde de saldırılarını sürdürüyor. Can kaybı 2 bin 670'ye yükseldi, 9 bin 600 kişi de yaralandı. İsrail ordusu, gece boyunca Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini hava saldırılarıyla bombalamaya devam etti.

Gazze'deki görgü tanıklarının ifadelerine göre, bombardımana maruz kalan bölgelere giden acil yardım ve kurtarma ekipleri, Cela Caddesi'nde İsrail uçaklarının hedefi oldu. İsrail uçakları tarafından saldırıya uğrayan sivil savunma ve acil servis ekiplerinden ölenler ve yaralananlar oldu.

Hastane kaynakları, Gazze'de Han Yunus kentinin Kızan bölgesinde İsrail bombardımanına maruz kalan bir kadının hayatını kaybettiğini ve 6 çocuğun yaralandığını aktardı. Ayrıca, görgü tanıkları, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusunu, Şucaiyye ve Zeytun mahallelerini, kentin kuzeyini yoğun bombardıman altında tuttuğunu söyledi.

Kentin kuzeydoğusundaki Tuffah Mahallesi'ne uzanan saldırılarda yaralananlar olduğu da gelen bilgiler arasında. Kuzey bölgelerinde gökyüzünü aydınlatan ışık bombaları atıldı.

"ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN HAREKET EDİYORUZ"

filistin-israil-savasinda-son-durum-1.jpg

Times of Israel'in haberine göre, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın engelleme çabalarına rağmen 600 bin Filistinlinin Gazze'den güneye tahliye edildiğini kaydetti. İsrail ordusunun, gelecek günler içinde Gazze Şeridi'nin kuzeyini yoğun şekilde hedef alacağını belirten Hagari, "Dünyayı temin ederim ki, olaylara karışmayan vatandaşlara en az zarar vererek uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz. Bizimle düşmanlarımız arasındaki fark budur" ifadelerini kullandı.

İsrail yönetimi, yakın olduğu düşünülen kara harekatı öncesinde Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin evlerini terk edip güneye yönelmeleri çağrılarında bulundu.

"İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRISI DERHAL DURMALI"

filistin-israil-savasinda-son-durum.jpg

Filistin haber ajansı Wafa'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Abbas, "İsrail'in Gazze'ye saldırısı derhal durmalı. Filistinlilerin himaye edilmesi ve Gazze'ye insani yardım koridorlarının açılmasına izin verilmesi ve oradaki vatandaşlara su elektrik ve yakıt ulaştırılması gerekir." dedi.

Gazze'den halkın zoraki göç ettirilmesine tümüyle karşı olan Abbas, bunun ikinci Nekbe olacağını vurguladı. Abbas, her iki taraftan da sivillerin öldürülmesine karşı olduğunu belirterek, her iki tarafa da tutuklu, esir ve sivillerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE SAĞLIK HİZMETİ

filistin-israil-savasinda-son-durum-4.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'de Al-Ahli Arab Hastanesi'ne gerçekleştirilen saldırı sonrası sağlık hizmeti vermek için Dünya Sağlık Örgütü’nün en üst yöneticileri dâhil birçok uluslararası muhatabıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde:

Sağlık Bakanlığı, Gazze’ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçti. Uluslararası sağlık örgütleri ile görüşmeler de devam ediyor.

Etiketler :