FETÖ'den sonra Menzil tarikatı da film sektörünü propaganda aracı olarak kullanmaya başladı

FETÖ'den sonra Menzil tarikatı da film sektörünü propaganda aracı olarak kullanmaya başladı
AKP iktidarı ile yollarını ayırma sürecine kadar Gülen Cemaati propaganda yapmak amacıyla birçok film çekmişti

AKP iktidarı ile yollarını ayırma sürecine kadar Gülen Cemaati propaganda yapmak amacıyla birçok film çekmişti. Darbe girişiminden sonra iktidar ile yolları ayrılan FETÖ'nün yerini Menzilcilerin aldığı konuşulurken tarikata bağlı olduğu bilinen Beşir Derneği de film sektörüne el attı.

Cumhuriyet'in haberine göre, 21 Eylül'de vizyona girmesi beklenen 'Bırakma Beni' isimli filmin yapımcılığını Menzil tarikatına bağlı olan Beşir Derneği üstlendi.

Söz konusu durum, Menzilcilerin de FETÖ ile aynı yolu izlediği yorumlarına neden oldu.

Bosna Hersek-Türkiye ortak yapımı olan ve Suriyeli yetimlerin hikayesinin işlendiği, Türkiye'de 21 Eylül'de vizyona girecek film, geçen yıl 54. Uluslararası Antalya FilmFestivali'nde gösterildi.

Filmin yönetmenliğini ise, Boşnak yönetmen Aida Begiç yaptı.

YÖNTEM AYNI

FETÖ tarafından 2012 yılında çekilen Selam isimli filmin çekimleri de Beni Bırakma filminde olduğu gibi Bosna'da yapılmıştı.

FETÖ'nün sinema filmlerinde genellikle hikâyeler üzerinden subliminal mesajlar veriliyordu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SPONSOR OLMUŞTU

Gülen Cemaatinin propagandasının yapıldığı Selam filmine T.C.Dışişleri Bakanlığı, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Kimse Yokmu Derneği, Bankasya, Mondi, Rixos, Royal Halı, M.B.G. Yapı&Enerji ve Türkçeder sponsor olmuştu.

Menzil Tarikatı lideri Abdulbaki Erol'un oğlu Muhammet Emin Erol Twitter hesabı üzerinden Bırakma Beni filmine ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Anadolu Ajansı ve iktidara yakın gazetelerde de yakında vizyona girecek olan filmin tanıtımına ilişkin haberler yayınlandığı görüldü.

İlgili Haberler
Etiketler :