FETÖ'cü Orhan İnandı'nın Kırgızistan'da kayboldu, Bişkek Büyükelçiliği önünde eylem var

FETÖ'cü Orhan İnandı'nın Kırgızistan'da kayboldu, Bişkek Büyükelçiliği önünde eylem var
FETÖ'nün Kırgızistan'daki Sebat Okulları'nın kurucusu olan Orhan İnaldı'nın kaybolmasının ardından Kırgız vatandaşlar tepki gösterdi. Bişkek'teki büyükelçilik önünde protesto gösterisi yapan vatandaşlar, İnaldı'nın bulunmasını istiyor.

Kırgız-Türkiye Liseleri Sapat Başkanı Orhan İnandı'nın 31 Mayıs'ta ortadan kaybolmasının ardından 1 Haziran günü Kırgızistan'daki vatandaşlar, Bişkek'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Eylemler bugün de devam ediyor.

Yerel kaynaklara göre İnaldı ile ailesi en son 31 Mayıs 18.00'da iletişime geçti. 1 Haziran'da  İnaldı'nın arabası, kapısı açık şekilde bulundu.

Onlarca kişinin katıldığı eylemde, Orhan İnandı'nın bulunması taleplerini yineleyen eylemciler, Orhan İnaldı'nın bulunması için çağrıda bulundu. 

Eylemciler, "Orhan İnandı'nın bulunmazsa  Kırgızistan onurunu ve haysiyetini kaybedecek, uluslararası toplum Kırgızistan'ı herkesin kaçırılabileceği bir yer olarak görecek" dedi.

Öğleden sonra protestocular hükümet binasına yöneldi ve Bakanlar Kurulu Başkanı Ulukbek Maripov'un kendileriyle görüşmesini istedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un talimatıyla oluşturulan özel bir ekip, İnaldı'yı ülkenin tamamında arıyor. 

Öte yandan bazı yerel kaynaklarının iddiası İnaldı ve ailesinin Kırgız vatandaşlığı aldı yönünde.