FETÖ üyesi eski Bursa Cumhuriyet Başsavcısı yakalandı

FETÖ üyesi eski Bursa Cumhuriyet Başsavcısı yakalandı
Bursa’da FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan hakkında 7,5 yıl hapis cezası bulunan eski Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalandı.

Antalya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 31 Temmuz 2019 tarihinde “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla yargılanan ve meslekten ihraç edilen eski Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına örgüt üyesi olarak dahil olduğu gerekçesiyle 7,5 yıl hapis cezası aldı. 57 yaşındaki Namık Yılmaz’ın cezasının kesinleşmesinin ardından Yılmaz için Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

feto-uyeliginden-75-yil-hapisle-aranan-416777-115838.jpg

Teknik ve fiziki takibin sonrasında Yılmaz'ın Nilüfer ilçesinde olduğu tespit edildi. Cumhuriyet Savcılığından alınan talimatın ardından ekipler, bu sabah saatlerinde Yılmaz’ın bulunduğu eve operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan Namık Yılmaz, emniyetteki ve savcılıktaki işlemlerinin ardından Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

feto-uyeliginden-75-yil-hapisle-aranan-416779-115838.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :