FETÖ Soruşturması 6 Yıldır Tozlu Raflara Kaldırıldı: 5 Aylık Hak Mahrumiyeti Cezası İçin Kamu Yararı Denildi

FETÖ Soruşturması 6 Yıldır Tozlu Raflara Kaldırıldı: 5 Aylık Hak Mahrumiyeti Cezası İçin Kamu Yararı Denildi
Tunceli’nin Çemişgezek İlçesinin AKP’li Belediye Başkanı görevi kötüye kullanmaktan dolayı 5 ay hak mahrumiyeti cezası aldı, cezasının infaz süresi gelince Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girerek Olağanüstü kamu yararına bozma talebiyle dosyanın yeniden görüşülmesi için ilgili ceza dairesine gönderdiği ortaya çıktı.

Metin Levent Yıldız’ın Adalet Bakanlığına başvurarak cezanın verilmesi için FETÖ’cü hakim ve yöneticilerin etkili olduğunu bu nedenle cezanın bozulmasını talep ettiği öne sürülürken Belediye başkanı hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve hakkında gizlilik kararı verilen FETÖ soruşturmasının 6 yıldır devam ettiği ve tozlu raflara kaldırıldığı öğrenildi.

Hakkında 6 yıldır FETÖ soruşturması devam eden ve soruşturma dosyası tozlu raflara kaldırılan Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’ın Görevi Kötüye kullanmak suçundan aldığı 5 aylık hak mahrumiyeti ve 5 aylık hapis cezası 2021 yılında Yargıtay tarafından onanmıştı. Yıldız’ın görev süresi içinde hak mahrumiyet cezasını çekmesi için sürenin dolmasına az bir zaman kala 3 yıl sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girerek Kamu yararına olağanüstü bozulma talebiyle dosyayı yeniden görüşülmek üzere dosyayı ilgili ceza dairesine gönderdiği ortaya çıktı.

Metin Levent Yıldız hak mahrumiyeti cezasının infazının gerçekleşmesi için sürenin tükenmesi üzerine adalet bakanlığına başvurarak kararı veren Hakimlerin FETÖ ile ilişki içinde olduklarını ve FETÖ’cü çevrelerin baskısı ile kendisine 5 aylık hak mahrumiyeti cezasının verildiğini iddia ederek Adalet bakanlığına başvurarak hakkındaki kararın kamu yararı gerekçesi ile bozulmasını talep etmişti. Adalet Bakanlığı da Metin levent Yıldız’ın talebini yerinde bulunarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Metin levent Yıldız hakkında 2021 yılında Yargıtay tarafından onanan 5 aylık hak mahrumiyeti kararının kamu yararı için bozulmasını talep etti. Yargıtay Başsavcılığı kararın temyiz edildikten sonra onandığını bu nedenle Adalet bakanlığının kamu yararına bozulma talebini ret ederek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuda sadece işlem yapabileceğini belirterek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kendi yetkisini kullanarak kamu yararına olağanüstü bozma yetkisini kullanarak dosyanın yeniden görüşülmesi için ilgili ceza dairesine yolladı.

Metin levent Yıldız’ın görevde olduğu sırada çekmesi gereken 5 aylık hak mahrumiyeti cezası Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığının devreye girmesi sonrası infaz hukuki süreç sonlanıncaya kadar tekrar durdurulduğu da ortaya çıktı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet bakanlığının kamu yararına bozma talebini ret ederek geri gönderirken bu kez Başsavcılık olarak harekete geçerek Metin Levent Yıldız’ın dosyasını tekrar incelemeye alarak bu kez başsavcılığın yetkisi kullanılarak kamu yararına Olağanüstü bozma yoluna gidip 5 aylık hak mahrumiyeti kararının bozulmasını talep ederek dosyayı Yargıtay ilgili ceza dairesine göndererek dosyanın yeniden görüşülmesini istedi. Ancak şu ana kadar ilgili dairenin dosyayı henüz görüşmediği öğrenildi.

Adalet Bakanlığına FETÖ baskısıyla hakkımda 5 aylık hak mahrumiyeti kararı verildi diyerek başvuru yapan ve daha sonra da Yargıtay başsavcılığı tarafından kararın olağanüstü bozma talebiyle dosyanın yeniden açılması sağlanan Metin Levent Yıldız hakkında 2017 yılında başlatılan FETÖ soruşturmasının hala devam ettiği ve dosyanın tozlu raflara kaldırılarak tam 6 yıldır soruşturmanın tamamlanmadığı ortaya çıktı.

Çemişgezek Cumhuriyet savcılığı tarafından Metin Levent Yıldız hakkında 2017 yılında başlatılan FETÖ soruşturması Dosyasının Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi dosyada önemli kanıt ve belgelerin yer aldığı ancak 6 yıldan fazladır dosyanın tamamlanmadığı ve bilinçli olarak bekletildiği iddia edildi. Ayrıca dosya hakkında mahkeme tarafından gizlilik kararı da savcılık talebiyle alındığı öğrenildi.
Hakkında kanıtlı belgeli FETÖ soruşturması olan ve soruşturma dosyası 6 yıldan fazladır Sümen altı edilen Çemişgezek’in AKP’li belediye Başkanı Metin Levent Yıldız hakkında Yerel mahkeme tarafından görevi kötüye kullanmak suçundan verilen ve Yargıtay tarafından 2021 yılında onanan 5 aylık hak mahrumiyeti cezası Yargıtay başsavcılığı tarafından kamu yararına olağanüstü bozma talebiyle dosyanın yeniden görüşülmesi sağlandı.

2669d8b1-7033-4be9-9c51-659d1bcb2235.jpg

Bu arada hakkında 6 yıldır devam eden FETÖ soruşturması bulanan AKP’li Çemişgezek belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’ın dönemin AKP Tunceli il başkanı Sercan Özaydın ile birlikte 2 kez eski içişleri bakanı Süleyman Soylu, bir kez yeni içişleri bakanı Ali Yerlikaya ve eski Adalet Bakanları Abdulhamit Gül ile Bekir Bozdağ ve bugünkü Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştüğü fotoğrafları belediye sayfası ile kendi sosyal medya hesaplarında yayınladığı öğrenildi. Yıldız’ın ayrıca İnfaz dosyasının bulunduğu dönemin Elazığ cumhuriyet başsavcısı Osman Köse ile birkaç defa makamında ziyaret ederek görüştüğü de öğrenildi.

Kaynak:halktv.com.tr