FETÖ operasyonunda 39 gözaltı detaylar ortaya çıktı

17 ilde gerçekleştirilen operasyonla FETÖ'ye kritik darbe vuruldu. Gözaltına alınan 39 şüpheliyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye karşı yürütülen operasyonların hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 17 ilde düzenlenen "Kıskaç-27" operasyonları sonucunda 39 şüphelinin yakalandığını belirtti.

17 İLDE KOORDİNELİ OPERASYON

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çeşitli birimleri ve il emniyet müdürlükleri iş birliği yaptı. Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 39 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ'NÜN KRİTİK YAPILANMALARINA DARBE

Şüphelilerin, örgütün askeri ve emniyet yapılanmalarında aktif oldukları tespit edildi. Ayrıca ByLock kullandıkları ve ankesörlü telefonlar üzerinden haberleştikleri belirlendi. Buna ek olarak, dijital materyallerin ele geçirildiği bildirildi.

"GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ" MESAJI

Bakan Yerlikaya, FETÖ ile mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Terör örgütlerine ve iş birlikçilerine karşı operasyonların devam edeceğini söyledi. Yerlikaya, operasyonu yürüten emniyet ekiplerine de teşekkür etti.

OPERASYONLARDA KRİTİK BİLGİLER ELE GEÇİRİLDİ

Yakalanan şüphelilerin ifadelerinde FETÖ soruşturmalarında önemli detaylara ulaşıldı. Dijital materyallerin incelemesi ise devam ediyor. Öte yandan, şüpheliler hakkında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu açıklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Etiketler :