Fethullah Gülen'in cenazesinde İncil'den hangi bölüm okundu? 'Lordumuz bu mirasın...'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ölümünün 4'üncü gününde dün Amerika'da Skyland Baseball Stadyumu’nda düzenlenen cenaze töreni ile gömüldü. Cenazede İncil okundu. O anlar kameraya böyle yansıdı.

15 Temmuz darbe girişimin sorumlusu FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi, örgütün ABD’de karargah olarak kullandığı Pensilvanya'daki çiftliğin bahçesine gömüldü.

yeni-proje-4.jpg

TEKBİR GETİRMEK YASAKLANDI

Cenaze töreninde tekbir getirmek yasaklandı. Tekbir getirmenin yasaklandığı cenazede ayrıca bir kardinal tarafından İncil'den "Biz hepimiz onun çocuklarıyız. Kendisini bizim için feda etti. Lordumuz bu mirasın devamını sağlamamızı ve tüm dünyaya yayılmasını sağlamanı dileriz." bölümleri okundu.

yeni-proje-6.jpg

ABD POLİSİNDEN ÜST DÜZEY GÜVENLİK

ABD'nin farklı eyaletlerinden ve dünyanın dört bir yanından binlerce terör örgütü üyesi cenaze törenine katılmak için Skyland Baseball Stadyumu'na geldi. ABD polisi bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Terör örgütü üyeleri, stadyuma sadece örgüt mensupları isimlerine hazırlanan QR kodla giriş yaptı.

yeni-proje-9.jpg

Gülen'in cenazesi stadyuma siyah renkli Cadillac marka araç ile getirildi. ABD polisi Türk gazetecilerin görüntü çekmesini engelledi.

yeni-proje-11.jpg

Stadyumun bulunduğu Essex bölgesinde yerel saatle 10.00-14.00 arası dron uçurmak yasaklandı.

Cenazeye katılanların yüzlerini gizleme çabası dikkat çekti.

yeni-proje-5.jpg

Öte yandan, Gülen'in ölümünün ardından örgüt içerisinde elebaşının yerine geçme kavgası da büyüyor. Örgütün ABD ayağının başındaki Mustafa Özcan ile Avrupa yapılanmasını yöneten Abdullah Ayaz arasındaki kavga ise hız kazandı.

yeni-proje-8.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi