Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin'e böyle veda etmişti: Buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede

Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin'e böyle veda etmişti: Buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede
Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy bugün hayata veda etti. Şensoy'un ölümünün ardından 5 ay önce hayatını kaybeden yakın dostu ve kavuğunu devrettiği isim olan Rasim Öztekin'e yazdığı mektup hatırlara düştü. Şensoy, hastalığı nedeniyle Öztekin'in cenaze törenine katılmamıştı. Bir mektup kaleme alan Şensoy, Öztekin'e, "Buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede" demişti.

Sabah saatlerinde Ferhan Şensoy'un vefat haberi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün gece saatlerinde hayatını kaybeden Şensoy, hastalıkları sebebiyle yakın dostu ve kavuğunu devrettiği isim olan usta isim Rasim Öztekin'in cenazesine de gidememişti.

'Buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede'

Şensoy, 5 ay önce hayatını kaybeden Öztekin için bir mektup kaleme almıştı. Mektupta, "Orta oyuncuların amatör konu nöbetçi tiyatrodan yetişti Rasim. Kısa sürede Orta oyunculara katıldı. Kavuğumu ona devrettim. Orta oyuncularda çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından dolayı sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh'a devretti. Günü geldi, uçtu gitti gökyüzüne, kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885'te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne, buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede." ifadeleri yer almıştı. 

AA mektubu sansürlemişti

Anadolu Ajansı, söz konusu mektubu sansürleyerek paylaşmıştı. Mektupta yer alan, "Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne, buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede." ifadesi AA'nın haberinde yer almamıştı.

Cenaze 2 Eylül'de

Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cenazeye ilişkin, "Ferhan Şensoy'un cenazesi 2 Eylül Perşembe günü saat 13.00'te Ses Tiyatrosu'nda sınırlı katılım ile tertip edilecek törenin ardından, Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazını müteakiben Zincirlikuyu Kabristanı'na defnedilecektir." bilgisini paylaştı.