Fehmi Koru'dan yeni parti iddiasıyla ilgili bomba yazı!

Fehmi Koru'dan yeni parti iddiasıyla ilgili bomba yazı!
Türkiye yerel seçimlere hazırlanırken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı iddiaları da gündemdeki yerini koruyor.Gazeteci Fehmi Koru bugün yeni parti iddialarını güçlendirecek çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni kuracağı Gül’ün Davutoğlu’yla anlaşmazlık yaşadığı için Ali Babacan’la birlikte yeni bir parti kuracağı partinin başına Babacan’ı getireceği ve Davutoğlu’nun da ayrı bir parti kurmak için harekete geçtiği iddiaları uzun zamandır konuşuluyor.

Bir taraftan Türkiye yerel seçime hazırlanırken öte taraftan neredeyse her gün bu iddialarla ilgili medyada yeni haberler yer alıyor.

AKP Ankara adayı Mehmet Özhaseki geçen günlerde hemşerisi Abdullah Gül’ün yeni bir parti kurmayacağını açıklayarak “Abi diye hitap ettiğimiz birisi...Ben şahsen Sayın Gül’ün bir parti içinde yer alacağını zannetmiyorum”ifadesini kullanmıştı. Özhaseki gibi AK Parti’den birçok isim bu mealde açıklamalar yaparken Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı gazeteci Fehmi Koru’dan yeni parti iddialarını güçlendirecek mesajlar geldi.

Yeni partinin kurulması neden ihanet olsun ki

Koru, bugünkü yazısında yeni partiyi kuracak isimlerin ihanetle suçlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek ''Türkiye’de dünyanın başka demokrasilerinden de fazla sayıda siyasi parti var. Tam 93 parti… 31 Mart günü yapılacak yerel seçime girme hakkı kazanan parti sayısı da 13… Zaten çok sayıda olan partiler arasına yeni birinin katılması neden ‘ihanet’ sayılsın ki’’ ifadelerini kullandı.

Bulunduğum her ortamda yeni parti konuşuluyor

Yeni parti iddialarının sürekli konuşulduğunu belirten Koru, ''bulunduğum her ortamda yöneltilen sorulardan anladığım kadarıyla halkın gündeminin ilk sıralarında ‘yeni parti’ konusu yerini hala koruyor’’ dedi.

Siyasetin yenilenme arzusu buna yol açıyor

Kamuoyu yoklamalarında yeni parti beklentilerinin geçmişte hiç olmadığı kadar günümüzde yükseldiğine işaret ettiğini savunan Koru yeni partinin kurulma sebebini ise şöyle açıkladı: ''Bu havada, iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaksızın, şu andaki siyaset ortamından mutsuz olanların sayısının mutlu olanları geçmesine ve siyasetin yenilenmesi arzusunun kökleşmesine yol açıyor’'

Yeni bir parti çatısı altında toplanarak siyasete katkı sağlarlar

Koru, kendi partilerini bırakıp gitmekle suçlanan Gül ve Davutoğlu için yapılan eleştirilere ise ''Kendilerini var olan diğer partilerden farklı çizgide görenler, demokratik ülkelerde, kendileri yeni bir parti çatısı altında toplanarak siyasete katkı yarışına katılırlar. İngiltere’de, Almanya’da, İtalya’da son 10 yıl içerisinde nur topu gibi yeni parti oluşumları ortaya çıktı, bazıları yarıştıkları ülkede iktidara gelmeyi de başardı’’ sözleriyle karşılık verdi.

İlgili Haberler
Etiketler :