Fazla yolcu alan gemiye hareket izni verilmedi

Fazla yolcu alan gemiye hareket izni verilmedi
Marmara Adası'nda bekleyen Ro-Ro gemisi, kapasitesinin üzerinde yolcu aldığı gerekçesiyle Sahil Güvenlik ekipleri tarafından hareketine izin verilmedi. Yolcular, saatlerdir limanda bekleyen geminin korna sistemini kullanarak protesto yaptı.

Balıkesir'in Avşa ve Marmara Adası ile Tekirdağ arasında sefer yapan 'Yavuz Naz' isimli Ro-Ro gemisi, fazla yolcu aldığı gerekçesiyle Sahil Güvenlik ekipleri tarafından hareketine izin verilmedi. Marmara Adası Limanı'nda saatlerdir bekleyen gemideki yolcular, durumdan dolayı protesto gösterisi yapıyor.

Bugün saat 14.30'da Avşa-Marmara-Tekirdağ seferini gerçekleştirmek üzere Marmara Adası'na yanaşan 'Yavuz Naz' Ro-Ro gemisi, burada bekleyen yolcuları alarak Tekirdağ'a hareket etmek üzere limandan çıkış izni talep etti.

ro-ro-gemisi-fazla-yolcu-aldigi-gerekce-369333-102101.jpg

Ancak, Sahil Güvenlik ekipleri, geminin kapasitesinin üzerinde yolcu taşıdığını belirterek, hareketine izin vermedi.

YOLCULARDAN KORNALI PROTESTO

Gemi, saat 15.00 itibarıyla Marmara Adası Limanı'nda bekletilmeye başlandı. Bu sırada yolcular, durumu protesto etmek amacıyla geminin korna sistemini kullanarak tepkilerini dile getirdi.

ro-ro-gemisi-fazla-yolcu-aldigi-gerekce-369337-102101.jpg

Limanda, liman başkanı, gemi firma yetkilileri ve Sahil Güvenlik ekipleri arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşanıyor.

Yetkililer, geminin hareket etmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması ve yolcu sayısının kontrol edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

ro-ro-gemisi-fazla-yolcu-aldigi-gerekce-369339-102101.jpg

Yolcular geminin tekrar hareket etmesini beklerken Sahil Güvenlik yetkililerinin, geminin güvenli bir şekilde hareket edebilmesi için gerekli önlemleri alacağı belirtildi.

Kaynak:DHA