Fatih Altaylı'dan Dilan ve Engin Polat ile ilgili dikkat çeken yazı

Fatih Altaylı'dan Dilan ve Engin Polat ile ilgili dikkat çeken yazı
Gazeteci Fatih Altaylı, haklarında soruşturma başlatılan ve tüm mal varlıklarına el koyma kararı verilen Dilan ve Engin Polat çiftiyle ilgili dikkat çeken bir yazı yazdı.

Gazeteci Fatih Altaylı, MASAK’ın hazırladığı rapor sonrasında mal varlıklarına el konulan ve haklarında “suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet olmak” üzere 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılan Dilan ve Engin Polat çifti için, “Kimlerin parasını aklıyordu, bunlara bu işi kim öğretmiş, kim yaptırıyor?” sorularını gündeme getirdi.

MASAK araştırmasının ve mal varlıklarının dondurulmasının bir iki gazeteci, bir avukat ve bir ekonomistin meseleyi gündeme getirmesiyle olmasını ilginç bulan Altaylı, şunları kaydetti:
“Hal böyle olunca insan merak ediyor, daha bu şekilde karanlık servetler edinen başka kimler var ve belli ki bunlarla da ne Maliye ne MASAK ilgileniyor! Peki niye? Bu kurumlarda çalışanlar sorumsuz, ilgisiz insanlar olduğu için mi? Değil elbet. İlgilenmiyorlar çünkü Türkiye bir hukuk devleti değil, bırakın hukuk devletini artık bir yasa devleti bile değil. Hal böyle olunca bu kurumlarda çalışanlar da ‘Başıma bela almayayım’ diyor ve ilgilenmiyor.”

Etiketler :