Fatih Altaylı'dan AKP'ye Ters Köşe! AYM'ye Dua Edin, Yargıtay’a Kalsa AKP Yoktu

Fatih Altaylı'dan AKP'ye Ters Köşe! AYM'ye Dua Edin, Yargıtay’a Kalsa AKP Yoktu
Gazeteci Fatih Altaylı, yargıdaki krize ilişkin yazısında “İktidar uğruna hukuk cinayeti işlemeye hazır olanlara acıyorum” dedi. 2008 yılında AKP’nin kapatılmasına ilişkin yaşananları hatırlatan Altaylı, “Anayasa Mahkemesi’ne dua edin” diye yazdı.

Altaylı’nın kendi internet sitesinde kaleme aldığı “Yargıtay’a kalsa AK Parti yoktu” başlıklı yazısı şöyle:

2008 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi’nde bir dava açtı. Davanın konusu “AK Parti’nin kapatılması ve partinin yöneticilerine ve eylemleri ile partinin kapatılmasına neden olanlara siyasi yasak getirilmesi” idi.

Dikkat edin, davayı açan Yargıtay’dı. Davanın görüldüğü yer ise Anayasa Mahkemesi. Sonuçta Anayasa Mahkemesi 3 gün süren görüşmelerden sonra Yargıtay’ın talebini karara bağladı ve Başkan Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi’nin kararını açıkladı. “AK Parti’nin kapatılmasına yönelik açılan dava sonucunda AK Parti kapatılmamıştır.” Şimdi “Yargıtay mı üsttedir, Anayasa Mahkemesi mi üsttedir? Hangisinin kararı hukukidir, hangisinin kararı hukuki değildir?” tartışması yürütenlere ve sözde hukukçu geçinenlere bu durumu hatırlatıyorum.

Eğer şimdi işinize geldiği gibi “Yargıtay kararı daha önemli” idi ise AK Parti bundan 15 sene önce kapatılmış ve tüm yöneticileri siyasi yasaklı hale gelmiş olacaktı. Ama öyle olmadığı için, Anayasa Mahkemesi kararı ile AK Parti kapatılmadı ve Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ü de kapsayan “siyasi yasak talebi” gerçekleşmedi. Üstelik de, o Anayasa Mahkemesi henüz daha AK Partili iktidar tarafından şekillendirilmiş bir Anayasa Mahkemesi bile değildi. O beğenmediğiniz “eski Türkiye”den kalma bir Anayasa Mahkemesi heyeti vardı. O yüzden daha fazla saçmalamayın. Anayasa Mahkemesi’ne dua edin!