Fatih Altaylı 1999 ile 2008 arası çalışanların durumuna dikkat çekti! Kademeli emeklilikle ilgili o fikrini açıkladı

Fatih Altaylı 1999 ile 2008 arası çalışanların durumuna dikkat çekti! Kademeli emeklilikle ilgili o fikrini açıkladı
Fatih Altaylı, EYT'yi kaçıran ve emeklilik için 1 gün ile 17 yıl arasında ek süreye ihtiyaç duyan 1999 sonrası çalışanların durumuna dikkat çekti. Bu durumun büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Altaylı, bu çalışanların da adil bir şekilde emekli olabilmesi için çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, EYT'nin İstanbul seçimlerini etkileyebileceğini de öne sürdü. Bu konuda sesini yükselten ve çözüm arayan siyasi partilerin EYT'lilerin desteğini alabileceğini belirten Altaylı, bu seçmen kitlesinin göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu vurguladı.

Altaylı, kademeli emekliliğe düzenleme gelmesiyle ilgili görüşlerini paylaşırken ince detaya işaret etti.

Daha önce EYT yasası ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim riske girmesin diye bir hamle yaptığını öne süren Altaylı, şimdi de yerel seçimlerde belediye başkanlığı riske girmesin diye aynı hamlede bulunulabileceğini ifade etti. “Bu sadece bir sayı meselesi. İstanbul’da bunlar kaç kişi? Eğer İstanbul seçimlerini etkileyecek sayıda ise yapabilirler. Aksi takdirde yapmazlar” değerlendirmesini yaptı.

“KADEMELİ EMEKLİLİK TALEBİ DOĞRUDUR”

YouTube programında konuşan Fatih Altaylı, kademeli emeklilik sistemine değinerek ince bir detaydan bahsetti. Altaylı, öncelikle her türlü erken emekliliğe karşı olduğunu, insanların belirli bir süre çalışıp öyle emekli olmaları gerektiğini, “35 yaşında emekli olunmaz” sözleriyle dile getirdi. Ancak “Bir yandan da adalet diye bir şey var” diyen Altaylı, “Adalet şunu gerektiriyor; bir günlük farkla on yedi yıl fark olmaz. Ben işe başlamışım sen benden 1 gün sonra işe başlamışsın. Sen benden 17 yıl sonra emekli olacaksın. Bu her türlü insafa da izana da her şeye aykırı. O yüzden bu arkadaşların kademeli emeklilik talebi doğrudur” şeklinde konuştu.

Altaylı'nın yorumu EYT'liler tarafından ilgiyle karşılandı

Fatih Altaylı'nın yorumu, EYT'liler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Birçok EYT'li, Altaylı'nın haklı olduğunu ve bu konuda yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdi.

ANKARA'DA KADEMELİ EMEKLİLİK MİTİNGİ DÜZENLENDİ

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri ve Türkiye'nin pek çok ilinden gelen vatandaşlar kademeli emeklilik hakkı taleplerini dile getirmek için bugün Ankara’da miting düzenledi. EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, “Bizler de bu ülkenin vatandaşı olduğumuz için, hak edilmiş emeklilik haklarımız için, bir tarihle bizleri düşman edip çalışma barışımızı bozduğunuz için, gecemiz gündüzümüz çalınan geleceğimiz için 31 Mart Günü sandıkta adalete oy vereceğiz” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamayan ve 1 günle 17-20 yıl kaybedenler, haklarını aramak amacıyla Ankara Anıtpark’ta miting düzenledi. Mitinge, EMADDER üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde “Kademe yoksa oy da yok” sloganları atıldı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da katılarak destek verdi.

Etiketler :