'Etek Giydiririm' Düellosu Ölümle Bitti!

'Etek Giydiririm' Düellosu Ölümle Bitti!
Gaziosmanpaşa’da, galeriden kiraladıkları araçla kaza yapan grup, tamir ücretini fazla bulunca ödeme yapmak istemedi. Grubun ödeme yapmadığını öğrenen galeri sahipleri ise tehditle parasını almak istedi. Anlaşmaya varmak için ‘düeollo’ yapan gruplar çatışmaya girdi. Çıkan çatışmada galeri sahibi Ahmet Kaya hayatını kaybederken kardeşleri Mehmet ve Menderes Kaya ağır yaralandı.

Berfin Funda AÇIKBAŞ

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Kaya Rent a Car’dan 2018 yılında araç kiralayan Eyüp Can Işık, Kadir Çelik, Ömer Yılmaz ve Enes Yılmaz, bu araçla kaza yaptı. Kaza yaptıkları aracı tamire götüren grup, aracı kiraladıkları galericiyi tekrar aradığında tamir ücreti için daha fazla bir tutarla karşılaştı. Araç kiralayan grup bu ücreti ödemek istemeyince işin sonu ölümlü bir kavgaya uzandı.

SİZE ETEK GİYDİRİRİM

Mehmet, Menderes ve Ahmet Kaya kardeşler, alacaklı oldukları parayı almak istediği grubu ‘Parayı vermezseniz size etek giydiririm’ sözleriyle tehdit etti. Grubun kendilerini düelloya davet etmesi sonucu 3 araba ve kalabalık bir grupla kendilerine gelen konuma ilerlediklerinde yapılan konuşma anlaşmayla bitmedi. Galericilik yapan Ahmet, Menderes ve Mehmet Kaya ’düeollo’ gittikleri görüşmede; Umut Gün, Ahmet Adanmış, Enes Yılmaz, Şemsettin Gün’ün bulunduğu grup ile anlaşmaya varamadıklarında ‘Alacak verecek meselesi bitmiştir’ sözüyle kalktı. Bu kalkış kavganın fitili ateşlendi.

Gruplar ayrılmaya kalktığında silahlar patladı. Gözaltına alınan ve ifade veren Gün, Adanmış ve Yılmaz, "Bir telefon aldık. O nedenle buluşmaya silahlı gittik. Çünkü daha öncesinde de araç kiralayan Ömer Yılmaz'ın vurulduğunu öğrendik." dedi.

KAVGANIN FİTLİNİ ATEŞLEDİ

Grup, Ömer Yılmaz’ı vuran kişinin Ahmet Kaya olduğunu öğrendi ve görüşmeyi sonlandıran Kaya’lara ateş açtı. Ateş açanlara karşılık vermeye çalışırken grupta bulunan galerinin sahibi Ahmet Kaya, vurularak hayatını kaybetti. Mehmet ve Menderes Kaya ise vücuduna isabet eden mermiler sonucu ağır yaralandı.

MÜEBBET HAPİS ALDILAR

Ahmet Kaya’nın ölümüne sebep olan Umut Gün ve Enes Yılmaz 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

PERDECİ TALAT CİNAYETİNDE DE VARDI!

Çıkan ölümlü düeolloda arabuluculuk görevini yaptığını ve tarafları uzlaştırmak istediğini söyleyen Ahmet Adanmış, İstanbul’da bilinen ve adı pek çok tanıdık olaya karışın isimlerden. ‘Zaza Doğan’ lakabıyla tanınan Ahmet Adanmış, Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa’daki birçok silahlı çatışmada yer almıştı.

3632929-592d5ce8dfb8c9f0721671b0f1f820f9.jpg
Ahmet Adanmış

Ahmet Adanmış, perde işi yapan Talat Kaya cinayetinde de sanık konumundaydı. Anılan cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan Fatih Uzunyayla ise yurt dışına kaçmıştı.

Kaynak:halktv.com.tr