Et ve Süt Kurumu'nda üç yönetim kurulu üyesi görevden alındı

Et ve Süt Kurumu'nda üç yönetim kurulu üyesi görevden alındı
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nde üç yönetim kurulu üyesi görevden alındı. Kurum Genel Müdürü Osman Uzun’un 28 Mart’ta görevden alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı da bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nde, genel müdür Osman Uzun’un görevden alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Uzun’un görevden alındığı, 28 Mart 2022’de duyurulmuştu. Uzun’un yerine Mustafa Kayhan’ın getirildiği açıklanmıştı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararlarına göre, Et ve Süt Kurumu’nun üç yönetim kurulu üyesi de görevinden alındı. Kurum Yönetim Kurulu üyesi Zekeriya Erdurmuş ve Hasan Hüseyin Aydemir görevlerinden alındı. Görevinden alınan Sezai Aydın görevinden alındı yerine ise Mehmet Ali Köse atandı.

Ne olmuştu?

Et ve Süt Kurumu (ESK), geçen ay kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmış, sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu ise 154 liradan 228 liraya yükselmişti. Zam haberinin üstüne vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun konuyla ilgili bir açıklamasında, “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” demiş ve gündem olmuştu.

Kaynak:ANKA