Eski Sevgili Cinayetinde Karar Çıktı! Tekstilcinin Yasak Aşkı da Ceza Aldı

Eski Sevgili Cinayetinde Karar Çıktı! Tekstilcinin Yasak Aşkı da Ceza Aldı
Bağcılar’da, eski sevgilisi ile görüşmek üzere gittiği parkta öldürülen tekstilci Ali Tulgaroğlu cinayetinde karar çıktı. Cinayeti işleyen Cemal Açan müebbet hapis cezası aldı. Tulgaroğlu’nun eski sevgilisi Nurgül Aydın ile kuzeni Özlem Demirel’e 16 yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Cinayeti işleyen Açan’ı aracı ile getiren Aziz Öztürk’e ise 18 yıl 2 ay hapis cezası verildi. İstinaf kararı onadı.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay 29 Haziran 2021 gecesi yaşandı. Evli 3 çocuk babası Ali Tulgaroğlu (53) ile bir dönem sevgili olan Nurgül Aydın (38) arasında anılan akşam gergin birkaç telefon görüşmesi geçti. Sanık ifadelerine göre, Tulgaroğlu, sorun yaşadığı eski sevgilisi Aydın ile kuzeni Özlem Demirel’i (27), yeğenine şikâyet etti. Tulgaroğlu bu kişiye, “Eşini bu o….a konuşturma” diye uyardı.

PARKA GELECEĞİNİ SÖYLEDİ

Bu olay sonrası Nurgül Aydın ile Tulgaroğlu arasındaki gerilim de tırmandı. Aydın’ın yanı sıra kuzeni Özlem Demirel ve beraberindeki birkaç kişi Bağcılar’daki bir parka gitti. Parkta oturdukları esnada Nurgül Aydın ile Tulgaroğlu arasında telefonda yaşanan tartışmaya Demirel de dâhil oldu. Tulgaroğlu, Aydın ile yaptığı bir görüşmede, parka geleceğini söyledi.

SİLAHLI GELECEĞİNİ DÜŞÜNDÜ

Nurgül Aydın, Tulgaroğlu’na "Ali emanetle mi geliyorsun" diye sordu. Tulgaroğlu ise bu soruya "Ben doluyum siz boş olmayın" yanıtını verdi. Bu konuşma üzerine, Tulgaroğlu’nun silahlı bir biçimde parka geleceğini düşünen Özlem Demirel, önce sevgilisi M. B.’yi, daha sonra da suç kaydı bulunan Aziz Öztürk’ü arayarak parka gelmesini istedi.

KUZENİ DE MÜDAHİL OLDU

Aziz Öztürk (29) ise, yanına Cemal Açan’ı (26) da alarak bu kişilerin olduğu parka gitti. Bu esnada Ali Tulgaroğlu da arkadaşı Kadir Aslan’ı yanına alarak parka gitti. Ali Tulgaroğlu ile Nurgül Aydın arasında başlayan gerilime Özlem Demirel de müdahil oldu.

BİRİNİ ÖLDÜRDÜ DİĞERİNİ YARALADI

Bu esnada, parkta bulunan Cemal Açan, belindeki silahı çıkararak Ali Tulgaroğlu’na doğru yöneldi. Bu kişiyi önce ayaklarından daha sonra boynundan vuran Açan, daha sonra Kadir Aslan’a yöneldi. Açan, Aslan’ı da 3 kurşunla yaralayarak olay yerinden kaçtı.

KENDİLERİNİ BÖYLE SAVUNDULAR

4 tutuklu sanık hakkında açılan davada gerekçeli karar açıklandı. Sanık Aziz Öztürk, olayla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Özlem Demirel ise ifadesinde “Sanık Cemal Açan’ın neden ateş ettiğini bilmiyorum” dedi. Nurgül Aydın ise kuzeni Özlem Demirel’in, Aziz Öztürk ve Cemal Açan’ı neden aradığından haberi olmadığını kaydetti. Açan ise “Ali Tulgaroğlu üzerime doğru gelince panikledim” dedi.

ESKİ SEVGİLİ DE CEZA ALDI

Yargılama sonrası karar verildi. Cemal Açan’a, Tulgaroğlu cinayeti nedeni ile müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme Açan’a, Kadir Aslan’ı yaraladığı için ise 9 yıl hapis cezası verdi. Olaya ilişkin Nurgül Aydın ve Özlem Demirel’e 16’şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Aziz Öztürk’e is 18 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Yerel mahkeme kararını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de onadı. Dosya Yargıtay’da.